O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Schab po Cygańsku – smaczna i syta propozycja na drugie danie! - Przepisy

Macie dość mięsa wieprzowego w formie typowych schabowych na talerzu, które po odgrzaniu na drugi dzień w mikrofali są mało zjadliwe, tj. są twarde i ciężko je pogryźć? Jeśli tak, to proponuję na niedzielny obiad wieprzowinę, ale przyrządzaną w potrawie o nazwie Schab po cygańsku. Gwarantuję, że Wasze podniebienia rozpłyną się z rozkoszy, a brzuchy będą najedzone do syta.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
Zosia (763 pkt)
Ilość odwiedzin:
5 855
Czas czytania:
7 889 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
Zosia (763 pkt)
Dodano:
2012 dni temu

Data dodania:
2019-09-29 14:46:27

Jak wykonać Schab po Cygańsku?

 

Najpierw musimy przygotować niezbędne składniki, a więc:

  • 4 kotlety schabowe;

 

  • 4 marchewki i 2 cebule;

  • 15 dag żółtego sera;

  • kilka łyżek majonezu;

  • sól, pieprz i wegetę

Wykonanie krok po kroku:

 

1. Lekko rozbijamy mięso i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

2. Obieramy marchewki i ścieramy ja na tarce (duże oczka).

3. Kroimy cebulę w drobną kosteczkę lub w pół-talarki.

4. Na dnie naczynia żaroodpornego (niczym go nie smarujemy) układamy połowę startej marchewki i połowę cebuli. Oprószamy delikatnie wegetą.

5. Na te warzywa układamy schab.

6. Następnym krokiem będzie ponownie wyłożenie reszty marchewki i cebuli oraz oprószenie wegetą – dotarliśmy już tutaj? Super!

7. Teraz całość posypujemy startym żółtym serem (duże oczka), smarujemy majonezem i przykrywamy aluminiową folią.

8. Wstawiamy do piekarnika: czas 1 godzina, temperatura: 180 stopni Celsjusza.

9. Na koniec po upływie godziny zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 20-30 minut.

 

 

I gotowe!

 

Pora na konsumpcję. Smacznego!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Schab po Cygańsku – smaczna i syta propozycja na drugie danie!

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora Zosia

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 599 dni temu

liczba odwiedzin: 888

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1199 dni temu

liczba odwiedzin: 2092

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 878 dni temu

liczba odwiedzin: 696

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1243 dni temu

liczba odwiedzin: 1335

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1423 dni temu

liczba odwiedzin: 1725

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2179 dni temu

liczba odwiedzin: 3208

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1570 dni temu

liczba odwiedzin: 1482

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1808 dni temu

liczba odwiedzin: 3027

Polecamy podobne artykuły

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1927 dni temu

liczba odwiedzin: 3624

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4290 dni temu

liczba odwiedzin: 85097

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4373 dni temu

liczba odwiedzin: 3632

autor:aragorn136(24263 pkt)

utworzony: 4662 dni temu

liczba odwiedzin: 6056

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4408 dni temu

liczba odwiedzin: 4620

autor:marmir83(937 pkt)

utworzony: 4408 dni temu

liczba odwiedzin: 3573

autor:matusiak(75 pkt)

utworzony: 4389 dni temu

liczba odwiedzin: 28468

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4387 dni temu

liczba odwiedzin: 3651

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 4121 dni temu

liczba odwiedzin: 14625

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3937 dni temu

liczba odwiedzin: 8005

autor:aragorn136(24263 pkt)

utworzony: 3839 dni temu

liczba odwiedzin: 7093

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3753 dni temu

liczba odwiedzin: 4183

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 3667 dni temu

liczba odwiedzin: 6751

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 3652 dni temu

liczba odwiedzin: 6780

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3578 dni temu

liczba odwiedzin: 3052

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 2914 dni temu

liczba odwiedzin: 3421

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 2221 dni temu

liczba odwiedzin: 3001

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 2207 dni temu

liczba odwiedzin: 2749

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2179 dni temu

liczba odwiedzin: 3208

Teraz czytane artykuły

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2012 dni temu

liczba odwiedzin: 5855

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 300 dni temu

liczba odwiedzin: 878

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 200 dni temu

liczba odwiedzin: 449

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 1044 dni temu

liczba odwiedzin: 1213

autor:lukasz_kulak(2047 pkt)

utworzony: 2969 dni temu

liczba odwiedzin: 3672

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 492 dni temu

liczba odwiedzin: 586

autor:admin(50273 pkt)

utworzony: 1957 dni temu

liczba odwiedzin: 3639

Nowości

Artykuły z tej samej kategorii

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3975 dni temu

liczba odwiedzin: 12071

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3929 dni temu

liczba odwiedzin: 45353

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4350 dni temu

liczba odwiedzin: 22834

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4331 dni temu

liczba odwiedzin: 36605

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4290 dni temu

liczba odwiedzin: 85097

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3690 dni temu

liczba odwiedzin: 5941

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1927 dni temu

liczba odwiedzin: 3624

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3478 dni temu

liczba odwiedzin: 5274

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.109

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję