O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Kłębuszki, czyli kotlety mielone jak kłębki włóczki - Przepisy

Nie macie pomysłu na obiad, a chcielibyście zrobić coś innego, oryginalnego, dla miłośników mięsa? Polecamy kotleciki mielone, które z wyglądu przypominają kłębki włóczki. Nie dość, że są bardzo smaczne, to dzięki nim można najeść się do syta.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
Zosia (763 pkt)
Ilość odwiedzin:
6 028
Czas czytania:
7 552 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
Zosia (763 pkt)
Dodano:
3790 dni temu

Data dodania:
2015-02-24 11:48:37

Niezbędne składniki:

  • 50 – 60 dag mięsa mielonego;

  • marchew;

  • cebula;

  • 2 lub 3 łyżki bułki tartej;

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki;

  • jajko;

  • łyżka majonezu;

  • przyprawa do mięsa mielonego;

  • przyprawa maggi;

  • pieprz;

  • sól czosnkowa;

  • olej;

  • sól;

  • jajko do posmarowania kłębków;

  • i ważne na koniec: ½ arkusza gotowego ciasta francuskiego.

Jeśli posiadamy już te wszystkie składniki, pora na przygotowanie. No więc zaczynamy.

 

Przygotowanie:

 

Na początku bierzemy do ręki marchewkę, którą myjemy i ścieramy na tarce (najlepiej na oczkach średniej wielkości). Następna w kolejce jest cebulka. Obieramy ją i kroimy drobno. I teraz całość podsmażamy na rozgrzanym oleju i zostawiamy do przestudzenia.

 

Czas na mięso mielone. Przekładamy je do miski, dodajemy wcześniej wystudzoną marchewkę z cebulką oraz bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, majonez, przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, by uzyskać jednolitą, zbitą masę. Lepimy z tego równe, kuliste kotleciki i układamy je na talerzu.

 

A co z ciastem francuskim? Jego arkusz rozkładamy i rozcinamy na cienkie paseczki, którymi owijamy każdą kulkę. Na koniec pozostało nam ułożyć je na blaszce na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 40 minut.

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Kłębuszki, czyli kotlety mielone jak kłębki włóczki

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora Zosia

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 699 dni temu

liczba odwiedzin: 1003

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1299 dni temu

liczba odwiedzin: 2193

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 978 dni temu

liczba odwiedzin: 759

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1343 dni temu

liczba odwiedzin: 1405

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1523 dni temu

liczba odwiedzin: 1806

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2279 dni temu

liczba odwiedzin: 3299

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1670 dni temu

liczba odwiedzin: 1542

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1908 dni temu

liczba odwiedzin: 3105

Teraz czytane artykuły

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3790 dni temu

liczba odwiedzin: 6028

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 3224 dni temu

liczba odwiedzin: 2388

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 62 dni temu

liczba odwiedzin: 189

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 1307 dni temu

liczba odwiedzin: 1368

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 2396 dni temu

liczba odwiedzin: 7626

autor:bartoszkeprowski(3488 pkt)

utworzony: 3083 dni temu

liczba odwiedzin: 3383

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 1446 dni temu

liczba odwiedzin: 1761

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 2183 dni temu

liczba odwiedzin: 2113

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2112 dni temu

liczba odwiedzin: 5955

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4075 dni temu

liczba odwiedzin: 12179

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4029 dni temu

liczba odwiedzin: 45519

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4450 dni temu

liczba odwiedzin: 22973

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4431 dni temu

liczba odwiedzin: 36695

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4390 dni temu

liczba odwiedzin: 86470

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2027 dni temu

liczba odwiedzin: 3729

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3578 dni temu

liczba odwiedzin: 5364

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.110

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję