O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Kłębuszki, czyli kotlety mielone jak kłębki włóczki - Przepisy

Nie macie pomysłu na obiad, a chcielibyście zrobić coś innego, oryginalnego, dla miłośników mięsa? Polecamy kotleciki mielone, które z wyglądu przypominają kłębki włóczki. Nie dość, że są bardzo smaczne, to dzięki nim można najeść się do syta.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
Zosia (749 pkt)
Ilość odwiedzin:
5 834
Czas czytania:
7 330 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
Zosia (749 pkt)
Dodano:
3576 dni temu

Data dodania:
2015-02-24 11:48:37

Niezbędne składniki:

  • 50 – 60 dag mięsa mielonego;

  • marchew;

  • cebula;

  • 2 lub 3 łyżki bułki tartej;

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki;

  • jajko;

  • łyżka majonezu;

  • przyprawa do mięsa mielonego;

  • przyprawa maggi;

  • pieprz;

  • sól czosnkowa;

  • olej;

  • sól;

  • jajko do posmarowania kłębków;

  • i ważne na koniec: ½ arkusza gotowego ciasta francuskiego.

Jeśli posiadamy już te wszystkie składniki, pora na przygotowanie. No więc zaczynamy.

 

Przygotowanie:

 

Na początku bierzemy do ręki marchewkę, którą myjemy i ścieramy na tarce (najlepiej na oczkach średniej wielkości). Następna w kolejce jest cebulka. Obieramy ją i kroimy drobno. I teraz całość podsmażamy na rozgrzanym oleju i zostawiamy do przestudzenia.

 

Czas na mięso mielone. Przekładamy je do miski, dodajemy wcześniej wystudzoną marchewkę z cebulką oraz bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, majonez, przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, by uzyskać jednolitą, zbitą masę. Lepimy z tego równe, kuliste kotleciki i układamy je na talerzu.

 

A co z ciastem francuskim? Jego arkusz rozkładamy i rozcinamy na cienkie paseczki, którymi owijamy każdą kulkę. Na koniec pozostało nam ułożyć je na blaszce na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 40 minut.

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Kłębuszki, czyli kotlety mielone jak kłębki włóczki

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora Zosia

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 485 dni temu

liczba odwiedzin: 736

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1084 dni temu

liczba odwiedzin: 1764

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 764 dni temu

liczba odwiedzin: 625

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1128 dni temu

liczba odwiedzin: 1257

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1309 dni temu

liczba odwiedzin: 1616

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 2065 dni temu

liczba odwiedzin: 3131

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1455 dni temu

liczba odwiedzin: 1395

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1694 dni temu

liczba odwiedzin: 2912

Teraz czytane artykuły

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 3576 dni temu

liczba odwiedzin: 5834

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 2044 dni temu

liczba odwiedzin: 1949

autor:aragorn136(23371 pkt)

utworzony: 422 dni temu

liczba odwiedzin: 608

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 276 dni temu

liczba odwiedzin: 599

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 3973 dni temu

liczba odwiedzin: 4743

autor:aragorn136(23371 pkt)

utworzony: 729 dni temu

liczba odwiedzin: 1076

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 213 dni temu

liczba odwiedzin: 1483

autor:aragorn136(23371 pkt)

utworzony: 1107 dni temu

liczba odwiedzin: 1417

Nowości

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1898 dni temu

liczba odwiedzin: 5720

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 3861 dni temu

liczba odwiedzin: 11903

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 3814 dni temu

liczba odwiedzin: 45176

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 4236 dni temu

liczba odwiedzin: 22608

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4216 dni temu

liczba odwiedzin: 36469

autor:pj(15477 pkt)

utworzony: 4176 dni temu

liczba odwiedzin: 82900

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 1812 dni temu

liczba odwiedzin: 3491

autor:Zosia(749 pkt)

utworzony: 3364 dni temu

liczba odwiedzin: 5123

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.151

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję