O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Rogaliki krucho-drożdżowe - Przepisy

Tym razem coś na słodko, dla wszystkich łasuchów i nie tylko. O każdej porze, w domu czy na dworze, polubisz rogaliki drożdżowe.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16345 pkt)
Ilość odwiedzin:
22 918
Czas czytania:
32 368 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16345 pkt)
Dodano:
4416 dni temu

Data dodania:
2013-05-05 11:27:01

 

Przepis:

 

Składniki:

  • 2 i ½ szklanki mąki;
  • 25 dkg margaryny;
  • 0,5 szkl. Śmietany
  • 1 i ½ łyżki cukru;
  • 5 dkg drożdży;
  • 30 dkg marmolady;
  • 1 jajko do samo rwania;
  • cukier do posypania.

Przygotowanie:

 

Z podanych Skidniów zagniatamy ciasto. Dzielimy na osiem części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na osiem części. Na każdą część nakładamy marmoladę i zwijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Można posypać cukrem lub polukrować.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Rogaliki krucho-drożdżowe

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 62 dni temu

liczba odwiedzin: 183

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 88 dni temu

liczba odwiedzin: 259

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 96 dni temu

liczba odwiedzin: 254

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 124 dni temu

liczba odwiedzin: 261

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 160 dni temu

liczba odwiedzin: 244

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 176 dni temu

liczba odwiedzin: 282

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 4208 dni temu

liczba odwiedzin: 7675

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 231 dni temu

liczba odwiedzin: 816

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 243 dni temu

liczba odwiedzin: 362

Polecamy podobne artykuły

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 665 dni temu

liczba odwiedzin: 963

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 4416 dni temu

liczba odwiedzin: 22918

autor:Ahyrion(582 pkt)

utworzony: 1753 dni temu

liczba odwiedzin: 6012

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4690 dni temu

liczba odwiedzin: 13964

autor:mistrzu_83(9 pkt)

utworzony: 4464 dni temu

liczba odwiedzin: 25437

autor:pottero(558 pkt)

utworzony: 3784 dni temu

liczba odwiedzin: 7355

Nowości

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2078 dni temu

liczba odwiedzin: 5928

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 4041 dni temu

liczba odwiedzin: 12145

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 3995 dni temu

liczba odwiedzin: 45454

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4397 dni temu

liczba odwiedzin: 36667

autor:pj(16345 pkt)

utworzony: 4356 dni temu

liczba odwiedzin: 86181

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3756 dni temu

liczba odwiedzin: 6002

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1993 dni temu

liczba odwiedzin: 3693

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3544 dni temu

liczba odwiedzin: 5326

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.091

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję