O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Rogaliki krucho-drożdżowe - Przepisy

Tym razem coś na słodko, dla wszystkich łasuchów i nie tylko. O każdej porze, w domu czy na dworze, polubisz rogaliki drożdżowe.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (15391 pkt)
Ilość odwiedzin:
22 582
Czas czytania:
31 966 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (15391 pkt)
Dodano:
4219 dni temu

Data dodania:
2013-05-05 11:27:01

 

Przepis:

 

Składniki:

  • 2 i ½ szklanki mąki;
  • 25 dkg margaryny;
  • 0,5 szkl. Śmietany
  • 1 i ½ łyżki cukru;
  • 5 dkg drożdży;
  • 30 dkg marmolady;
  • 1 jajko do samo rwania;
  • cukier do posypania.

Przygotowanie:

 

Z podanych Skidniów zagniatamy ciasto. Dzielimy na osiem części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na osiem części. Na każdą część nakładamy marmoladę i zwijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Można posypać cukrem lub polukrować.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Rogaliki krucho-drożdżowe

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 33 dni temu

liczba odwiedzin: 242

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 45 dni temu

liczba odwiedzin: 199

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 52 dni temu

liczba odwiedzin: 204

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 63 dni temu

liczba odwiedzin: 271

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 66 dni temu

liczba odwiedzin: 216

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 168 dni temu

liczba odwiedzin: 612

Polecamy podobne artykuły

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 467 dni temu

liczba odwiedzin: 715

Teraz czytane artykuły

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4219 dni temu

liczba odwiedzin: 22582

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 1469 dni temu

liczba odwiedzin: 1969

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4442 dni temu

liczba odwiedzin: 15601

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4426 dni temu

liczba odwiedzin: 169450

autor:Ahyrion(582 pkt)

utworzony: 2067 dni temu

liczba odwiedzin: 5700

Nowości

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 3 dni temu

liczba odwiedzin: 61

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 5 dni temu

liczba odwiedzin: 76

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 7 dni temu

liczba odwiedzin: 77

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1880 dni temu

liczba odwiedzin: 5690

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3843 dni temu

liczba odwiedzin: 11882

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3797 dni temu

liczba odwiedzin: 45140

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4199 dni temu

liczba odwiedzin: 36453

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4159 dni temu

liczba odwiedzin: 82624

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3558 dni temu

liczba odwiedzin: 5819

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1795 dni temu

liczba odwiedzin: 3472

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3346 dni temu

liczba odwiedzin: 5100

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.108

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję