O nasArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga

Rogaliki krucho-drożdżowe - Przepisy

Tym razem coś na słodko, dla wszystkich łasuchów i nie tylko. O każdej porze, w domu czy na dworze, polubisz rogaliki drożdżowe.

Informacje o artykule
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (1753 pkt)
Ilość odwiedzin:
14 772
Czas czytania:
21 973 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (1753 pkt)
Dodano:
1903 dni temu

Data dodania:
2013-05-05 11:27:01

 

Przepis:

 

Składniki:

  • 2 i ½ szklanki mąki;
  • 25 dkg margaryny;
  • 0,5 szkl. Śmietany
  • 1 i ½ łyżki cukru;
  • 5 dkg drożdży;
  • 30 dkg marmolady;
  • 1 jajko do samo rwania;
  • cukier do posypania.

Przygotowanie:

 

Z podanych Skidniów zagniatamy ciasto. Dzielimy na osiem części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na osiem części. Na każdą część nakładamy marmoladę i zwijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Można posypać cukrem lub polukrować.

Galeria zdjęć - Rogaliki krucho-drożdżowe

Temat / Nick:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1980 dni temu

liczba odwiedzin: 3984

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 61 dni temu

liczba odwiedzin: 226

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 62 dni temu

liczba odwiedzin: 99

Teraz czytane artykuły



autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1903 dni temu

liczba odwiedzin: 14772

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 1399 dni temu

liczba odwiedzin: 3695

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1926 dni temu

liczba odwiedzin: 90761

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1808 dni temu

liczba odwiedzin: 309233

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 1631 dni temu

liczba odwiedzin: 2445

autor:admin(3290 pkt)

utworzony: 1220 dni temu

liczba odwiedzin: 2983

autor:admin(3290 pkt)

utworzony: 310 dni temu

liczba odwiedzin: 1013

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 2168 dni temu

liczba odwiedzin: 15068

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1482 dni temu

liczba odwiedzin: 6448

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 287 dni temu

liczba odwiedzin: 748

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 1328 dni temu

liczba odwiedzin: 7655

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 2112 dni temu

liczba odwiedzin: 2739

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 2014 dni temu

liczba odwiedzin: 14868

autor:Daniel Drozdek(66 pkt)

utworzony: 23 dni temu

liczba odwiedzin: 174

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 2111 dni temu

liczba odwiedzin: 91517

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1459 dni temu

liczba odwiedzin: 5450

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 20 dni temu

liczba odwiedzin: 73

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1482 dni temu

liczba odwiedzin: 6448

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1884 dni temu

liczba odwiedzin: 26804

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1843 dni temu

liczba odwiedzin: 22863

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1243 dni temu

liczba odwiedzin: 2899

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1528 dni temu

liczba odwiedzin: 6061

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2018 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.110

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję