Przepis:
Składniki:
- 2 i ½ szklanki mąki;
- 25 dkg margaryny;
- 0,5 szkl. Śmietany
- 1 i ½ łyżki cukru;
- 5 dkg drożdży;
- 30 dkg marmolady;
- 1 jajko do samo rwania;
- cukier do posypania.
Przygotowanie:
Z podanych Skidniów zagniatamy ciasto. Dzielimy na osiem części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na osiem części. Na każdą część nakładamy marmoladę i zwijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Można posypać cukrem lub polukrować.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Rogaliki krucho-drożdżowe
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.108