
Składniki:
-
ciasto na pizzę (według własnego uznania);
-
ketchup lub sos pomidorowy;
-
żółty ser, przetarty na tarce o grubych oczkach;
-
plastry salami lub pepperoni lub innej wędliny;
-
oregano (opcjonalnie).
Przepis:
Wyrośnięte ciasto na pizzę podziel na 4 części i dwie z nich rozwałkuj na dość cienkie placki owalne. Posmaruj je ketchupem bądź sosem pomidorowym. Posyp serem żółtym i ułóż na nich wędlinę. Rozwałkuj pozostałe dwie części ciasta i przykryj nimi placki z serem i wędliną i delikatnie oba wałkuj. Zwiń w rolady. Następnie podziel na grube plastry. Piecz w piekarniku na złoty kolor (przed pieczeniem posmaruj oliwą lub roztrzepanym jajkiem).
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję