Składniki:
-
ciasto na pizzę (według własnego uznania);
-
ketchup lub sos pomidorowy;
-
żółty ser, przetarty na tarce o grubych oczkach;
-
plastry salami lub pepperoni lub innej wędliny;
-
oregano (opcjonalnie).
Przepis:
Wyrośnięte ciasto na pizzę podziel na 4 części i dwie z nich rozwałkuj na dość cienkie placki owalne. Posmaruj je ketchupem bądź sosem pomidorowym. Posyp serem żółtym i ułóż na nich wędlinę. Rozwałkuj pozostałe dwie części ciasta i przykryj nimi placki z serem i wędliną i delikatnie oba wałkuj. Zwiń w rolady. Następnie podziel na grube plastry. Piecz w piekarniku na złoty kolor (przed pieczeniem posmaruj oliwą lub roztrzepanym jajkiem).
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Ślimaczki - przekąski z … ciasta na pizzę
Więcej artykułów od autora pj
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.207