O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ślimaczki - przekąski z … ciasta na pizzę - Przepisy

Siedzicie z rodziną czy ze znajomymi przy grillu. Otwieracie piwko, jest piękna pogoda. Zjedliście już kiełbaskę i karczek, ale macie ochotę coś jeszcze przekąsić. Brak pomysłu? Śpieszymy z pomocą i polecamy ślimaczki na zimno lub na ciepło.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16442 pkt)
Ilość odwiedzin:
12 170
Czas czytania:
16 180 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16442 pkt)
Dodano:
4066 dni temu

Data dodania:
2014-05-15 12:47:06

Składniki:

  • ciasto na pizzę (według własnego uznania);

  • ketchup lub sos pomidorowy;

  • żółty ser, przetarty na tarce o grubych oczkach;

  • plastry salami lub pepperoni lub innej wędliny;

  • oregano (opcjonalnie).

 

Przepis:

 

Wyrośnięte ciasto na pizzę podziel na 4 części i dwie z nich rozwałkuj na dość cienkie placki owalne.  Posmaruj je ketchupem bądź sosem pomidorowym. Posyp serem żółtym i ułóż na nich wędlinę. Rozwałkuj pozostałe dwie części ciasta i przykryj nimi placki z serem i wędliną i delikatnie oba wałkuj. Zwiń w rolady. Następnie podziel na grube plastry. Piecz w piekarniku na złoty kolor (przed pieczeniem posmaruj oliwą lub roztrzepanym jajkiem).

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ślimaczki - przekąski z … ciasta na pizzę

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 87 dni temu

liczba odwiedzin: 218

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 113 dni temu

liczba odwiedzin: 284

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 121 dni temu

liczba odwiedzin: 279

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 149 dni temu

liczba odwiedzin: 287

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 185 dni temu

liczba odwiedzin: 260

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 201 dni temu

liczba odwiedzin: 314

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4233 dni temu

liczba odwiedzin: 7697

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 256 dni temu

liczba odwiedzin: 871

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 268 dni temu

liczba odwiedzin: 379

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4066 dni temu

liczba odwiedzin: 12170

autor:admin(52125 pkt)

utworzony: 1217 dni temu

liczba odwiedzin: 1280

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 1146 dni temu

liczba odwiedzin: 2076

autor:admin(52125 pkt)

utworzony: 614 dni temu

liczba odwiedzin: 4079

autor:aragorn136(24951 pkt)

utworzony: 4753 dni temu

liczba odwiedzin: 6129

autor:aragorn136(24951 pkt)

utworzony: 1360 dni temu

liczba odwiedzin: 5217

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 3530 dni temu

liczba odwiedzin: 5096

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2103 dni temu

liczba odwiedzin: 5942

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4020 dni temu

liczba odwiedzin: 45500

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4441 dni temu

liczba odwiedzin: 22954

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4422 dni temu

liczba odwiedzin: 36686

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4381 dni temu

liczba odwiedzin: 86395

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3781 dni temu

liczba odwiedzin: 6020

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2018 dni temu

liczba odwiedzin: 3715

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3569 dni temu

liczba odwiedzin: 5353

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.135

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję