O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto 3-BIT - Przepisy

Pyszne i bardzo proste ciasto bez pieczenia, polecane osobom, które chciałyby spróbować swoich sił w pieczeniu i przy tym zaskoczyć swoich gości niebagatelnym smakiem.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
PaM (1166 pkt)Strona WWW Autora
Ilość odwiedzin:
36 684
Czas czytania:
60 043 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
PaM (1166 pkt)
Dodano:
4421 dni temu

Data dodania:
2013-05-24 20:07:54

Nie każdy z nas ma zdolności do wypieków, dlatego ciasto to z pewnością będzie idealne na początek zabawy w cukiernika. Proste a zarazem smaczne ciasto, które z pewnością wszystkim będzie smakowało.

 


Składniki:


3 małe paczki herbatników lub 1 duża paczka
2 paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego KRÓWKA (tj. gotowa masa)
1 opakowanie kremu Karpatka
2 szkl. mleka
1 kostka Kasi
½ litra śmietany 30 % lub 36 % (szybciej się ubije)
2 fixy do śmietany

 

 


Wykonanie:

 


Gotujemy krem karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masę studzimy i następnie ucieramy z kostką Kasi na jednolitą masę. Na wysmarowaną blachę rozkładamy herbatniki. Na herbatniki rozkładamy przygotowaną masę karpatkową, a na nią układamy krakersy. Rozłożone krakersy smarujemy połową gotowej masy KRÓWKA. Następnie rozkładamy ponownie warstwę krakersów, które znów smarujemy pozostałą masą krówkową. Kolejną warstwą będzie ubita na sztywno śmietana, do której dokładamy 2 fixy w celu lepszego jej ubicia. Wszystko posypujemy czekoladą. Ciasto należy wykonać przynajmniej z 1 dzień przed jego podaniem, ponieważ zawarte w nim herbatniki i krakersy muszą odpowiednio skruszeć i przejść smakiem masy.
SMACZNEGO

 

Spód ciasta

Spód ciasta

 

 

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

 

 

 

Pierwsza warstwa krakersów

Pierwsza warstwa krakersów

 

 

Pierwsza warstwa masy krówkowej

Pierwsza warstwa masy krówkowej

 

Druga warstwa krakersów

Druga warstwa krakersów

 

 

Druga warstwa masy krówkowej

Druga warstwa masy krówkowej

 

Ubita śmietana

Ubita śmietana

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto 3-BIT

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

3 (29)

mix
4242 dni temu

Polecam wszystkim, ciasto dobre na weekend, swieta, a nawet bez okazji. Bez pieczenia i super smakuje. Każdy będzie zadowolony. Smacznego.
Dodaj opinię do tego komentarza

2 (22)

eco
4408 dni temu

Najsmaczniejsze ciasto na swiecie. Moglbym jesc i jesc bez konca. Polecam wszystkim.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (18)

Paula
4101 dni temu

Teraz już wiem co zrobię na Święta Wielkanocne, dzięki za fajny i prosty przepis.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (20)

Mika
3931 dni temu

Mleko jest potrzebne do zrobienia kremu z karpatki
Dodaj opinię do tego komentarza

-2 (20)

ania
3932 dni temu

po co te 2 szkl mleka bo nie rozumiem
Dodaj opinię do tego komentarza

-3 (27)

bozka0@onet.pl
3937 dni temu

Ale po co blachę smarować, skoro się nie piecze.
Dodaj opinię do tego komentarza

Więcej artykułów od autora PaM

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 1063 dni temu

liczba odwiedzin: 1253

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4551 dni temu

liczba odwiedzin: 23474

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4527 dni temu

liczba odwiedzin: 14723

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4362 dni temu

liczba odwiedzin: 12046

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4568 dni temu

liczba odwiedzin: 15041

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4534 dni temu

liczba odwiedzin: 20752

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 2227 dni temu

liczba odwiedzin: 36179

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4424 dni temu

liczba odwiedzin: 20551

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4501 dni temu

liczba odwiedzin: 23582

Teraz czytane artykuły

autor:dbania(81 pkt)

utworzony: 3789 dni temu

liczba odwiedzin: 7576

autor:aragorn136(24951 pkt)

utworzony: 2010 dni temu

liczba odwiedzin: 8276

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4421 dni temu

liczba odwiedzin: 36684

autor:piterwm90(218 pkt)

utworzony: 1512 dni temu

liczba odwiedzin: 1506

autor:Filmaniak01(1931 pkt)

utworzony: 1983 dni temu

liczba odwiedzin: 3850

autor:paulinakinga97(317 pkt)

utworzony: 3497 dni temu

liczba odwiedzin: 3948

autor:aragorn136(24951 pkt)

utworzony: 996 dni temu

liczba odwiedzin: 1354

autor:aragorn136(24951 pkt)

utworzony: 3944 dni temu

liczba odwiedzin: 3210

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2102 dni temu

liczba odwiedzin: 5940

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4065 dni temu

liczba odwiedzin: 12168

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4019 dni temu

liczba odwiedzin: 45498

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4441 dni temu

liczba odwiedzin: 22953

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4381 dni temu

liczba odwiedzin: 86385

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3780 dni temu

liczba odwiedzin: 6018

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2017 dni temu

liczba odwiedzin: 3715

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3568 dni temu

liczba odwiedzin: 5351

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.128

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję