O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto 3-BIT - Przepisy

Pyszne i bardzo proste ciasto bez pieczenia, polecane osobom, które chciałyby spróbować swoich sił w pieczeniu i przy tym zaskoczyć swoich gości niebagatelnym smakiem.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
PaM (1166 pkt)Strona WWW Autora
Ilość odwiedzin:
36 653
Czas czytania:
60 009 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
PaM (1166 pkt)
Dodano:
4376 dni temu

Data dodania:
2013-05-24 20:07:54

Nie każdy z nas ma zdolności do wypieków, dlatego ciasto to z pewnością będzie idealne na początek zabawy w cukiernika. Proste a zarazem smaczne ciasto, które z pewnością wszystkim będzie smakowało.

 


Składniki:


3 małe paczki herbatników lub 1 duża paczka
2 paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego KRÓWKA (tj. gotowa masa)
1 opakowanie kremu Karpatka
2 szkl. mleka
1 kostka Kasi
½ litra śmietany 30 % lub 36 % (szybciej się ubije)
2 fixy do śmietany

 

 


Wykonanie:

 


Gotujemy krem karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masę studzimy i następnie ucieramy z kostką Kasi na jednolitą masę. Na wysmarowaną blachę rozkładamy herbatniki. Na herbatniki rozkładamy przygotowaną masę karpatkową, a na nią układamy krakersy. Rozłożone krakersy smarujemy połową gotowej masy KRÓWKA. Następnie rozkładamy ponownie warstwę krakersów, które znów smarujemy pozostałą masą krówkową. Kolejną warstwą będzie ubita na sztywno śmietana, do której dokładamy 2 fixy w celu lepszego jej ubicia. Wszystko posypujemy czekoladą. Ciasto należy wykonać przynajmniej z 1 dzień przed jego podaniem, ponieważ zawarte w nim herbatniki i krakersy muszą odpowiednio skruszeć i przejść smakiem masy.
SMACZNEGO

 

Spód ciasta

Spód ciasta

 

 

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

 

 

 

Pierwsza warstwa krakersów

Pierwsza warstwa krakersów

 

 

Pierwsza warstwa masy krówkowej

Pierwsza warstwa masy krówkowej

 

Druga warstwa krakersów

Druga warstwa krakersów

 

 

Druga warstwa masy krówkowej

Druga warstwa masy krówkowej

 

Ubita śmietana

Ubita śmietana

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto 3-BIT

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

3 (29)

mix
4197 dni temu

Polecam wszystkim, ciasto dobre na weekend, swieta, a nawet bez okazji. Bez pieczenia i super smakuje. Każdy będzie zadowolony. Smacznego.
Dodaj opinię do tego komentarza

2 (22)

eco
4363 dni temu

Najsmaczniejsze ciasto na swiecie. Moglbym jesc i jesc bez konca. Polecam wszystkim.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (18)

Paula
4056 dni temu

Teraz już wiem co zrobię na Święta Wielkanocne, dzięki za fajny i prosty przepis.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (20)

Mika
3886 dni temu

Mleko jest potrzebne do zrobienia kremu z karpatki
Dodaj opinię do tego komentarza

-2 (20)

ania
3887 dni temu

po co te 2 szkl mleka bo nie rozumiem
Dodaj opinię do tego komentarza

-3 (27)

bozka0@onet.pl
3891 dni temu

Ale po co blachę smarować, skoro się nie piecze.
Dodaj opinię do tego komentarza

Więcej artykułów od autora PaM

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 1018 dni temu

liczba odwiedzin: 1191

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4506 dni temu

liczba odwiedzin: 23352

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4481 dni temu

liczba odwiedzin: 14671

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4316 dni temu

liczba odwiedzin: 12006

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4523 dni temu

liczba odwiedzin: 14978

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4488 dni temu

liczba odwiedzin: 20703

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 2182 dni temu

liczba odwiedzin: 36120

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4378 dni temu

liczba odwiedzin: 20484

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4456 dni temu

liczba odwiedzin: 23536

Teraz czytane artykuły

autor:dbania(81 pkt)

utworzony: 3743 dni temu

liczba odwiedzin: 7490

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4376 dni temu

liczba odwiedzin: 36653

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4713 dni temu

liczba odwiedzin: 35845

autor:aragorn136(24661 pkt)

utworzony: 1786 dni temu

liczba odwiedzin: 3123

autor:pj(16284 pkt)

utworzony: 3353 dni temu

liczba odwiedzin: 8641

autor:pj(16284 pkt)

utworzony: 4134 dni temu

liczba odwiedzin: 5962

autor:Surgeon(725 pkt)

utworzony: 2977 dni temu

liczba odwiedzin: 3579

autor:paulinakinga97(317 pkt)

utworzony: 3262 dni temu

liczba odwiedzin: 11074

autor:aragorn136(24661 pkt)

utworzony: 771 dni temu

liczba odwiedzin: 1402

Nowości

autor:admin(51302 pkt)

utworzony: 1 dni temu

liczba odwiedzin: 51

autor:eliart(701 pkt)

utworzony: 12 dni temu

liczba odwiedzin: 108

autor:admin(51302 pkt)

utworzony: 2 dni temu

liczba odwiedzin: 109

autor:admin(51302 pkt)

utworzony: 7 dni temu

liczba odwiedzin: 97

autor:admin(51302 pkt)

utworzony: 8 dni temu

liczba odwiedzin: 134

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2057 dni temu

liczba odwiedzin: 5906

autor:pj(16284 pkt)

utworzony: 4020 dni temu

liczba odwiedzin: 12122

autor:pj(16284 pkt)

utworzony: 3974 dni temu

liczba odwiedzin: 45419

autor:pj(16284 pkt)

utworzony: 4395 dni temu

liczba odwiedzin: 22897

autor:pj(16284 pkt)

utworzony: 4335 dni temu

liczba odwiedzin: 85924

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3735 dni temu

liczba odwiedzin: 5981

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1972 dni temu

liczba odwiedzin: 3674

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3523 dni temu

liczba odwiedzin: 5310

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.135

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję