O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto 3-BIT - Przepisy

Pyszne i bardzo proste ciasto bez pieczenia, polecane osobom, które chciałyby spróbować swoich sił w pieczeniu i przy tym zaskoczyć swoich gości niebagatelnym smakiem.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
PaM (1166 pkt)Strona WWW Autora
Ilość odwiedzin:
36 605
Czas czytania:
59 956 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
PaM (1166 pkt)
Dodano:
4331 dni temu

Data dodania:
2013-05-24 20:07:54

Nie każdy z nas ma zdolności do wypieków, dlatego ciasto to z pewnością będzie idealne na początek zabawy w cukiernika. Proste a zarazem smaczne ciasto, które z pewnością wszystkim będzie smakowało.

 


Składniki:


3 małe paczki herbatników lub 1 duża paczka
2 paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego KRÓWKA (tj. gotowa masa)
1 opakowanie kremu Karpatka
2 szkl. mleka
1 kostka Kasi
½ litra śmietany 30 % lub 36 % (szybciej się ubije)
2 fixy do śmietany

 

 


Wykonanie:

 


Gotujemy krem karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masę studzimy i następnie ucieramy z kostką Kasi na jednolitą masę. Na wysmarowaną blachę rozkładamy herbatniki. Na herbatniki rozkładamy przygotowaną masę karpatkową, a na nią układamy krakersy. Rozłożone krakersy smarujemy połową gotowej masy KRÓWKA. Następnie rozkładamy ponownie warstwę krakersów, które znów smarujemy pozostałą masą krówkową. Kolejną warstwą będzie ubita na sztywno śmietana, do której dokładamy 2 fixy w celu lepszego jej ubicia. Wszystko posypujemy czekoladą. Ciasto należy wykonać przynajmniej z 1 dzień przed jego podaniem, ponieważ zawarte w nim herbatniki i krakersy muszą odpowiednio skruszeć i przejść smakiem masy.
SMACZNEGO

 

Spód ciasta

Spód ciasta

 

 

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

 

 

 

Pierwsza warstwa krakersów

Pierwsza warstwa krakersów

 

 

Pierwsza warstwa masy krówkowej

Pierwsza warstwa masy krówkowej

 

Druga warstwa krakersów

Druga warstwa krakersów

 

 

Druga warstwa masy krówkowej

Druga warstwa masy krówkowej

 

Ubita śmietana

Ubita śmietana

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto 3-BIT

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

3 (29)

mix
4152 dni temu

Polecam wszystkim, ciasto dobre na weekend, swieta, a nawet bez okazji. Bez pieczenia i super smakuje. Każdy będzie zadowolony. Smacznego.
Dodaj opinię do tego komentarza

2 (22)

eco
4318 dni temu

Najsmaczniejsze ciasto na swiecie. Moglbym jesc i jesc bez konca. Polecam wszystkim.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (18)

Paula
4011 dni temu

Teraz już wiem co zrobię na Święta Wielkanocne, dzięki za fajny i prosty przepis.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (20)

Mika
3841 dni temu

Mleko jest potrzebne do zrobienia kremu z karpatki
Dodaj opinię do tego komentarza

-2 (20)

ania
3842 dni temu

po co te 2 szkl mleka bo nie rozumiem
Dodaj opinię do tego komentarza

-3 (27)

bozka0@onet.pl
3846 dni temu

Ale po co blachę smarować, skoro się nie piecze.
Dodaj opinię do tego komentarza

Więcej artykułów od autora PaM

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 973 dni temu

liczba odwiedzin: 1147

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4461 dni temu

liczba odwiedzin: 23218

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4436 dni temu

liczba odwiedzin: 14617

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4271 dni temu

liczba odwiedzin: 11971

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4478 dni temu

liczba odwiedzin: 14915

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4443 dni temu

liczba odwiedzin: 20648

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 2137 dni temu

liczba odwiedzin: 36037

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4333 dni temu

liczba odwiedzin: 20403

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4411 dni temu

liczba odwiedzin: 23459

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3632 dni temu

liczba odwiedzin: 4846

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4331 dni temu

liczba odwiedzin: 36605

autor:pytonznadwisly(693 pkt)

utworzony: 1911 dni temu

liczba odwiedzin: 1496

autor:danika_(20 pkt)

utworzony: 3248 dni temu

liczba odwiedzin: 1970

autor:Malinowski(33 pkt)

utworzony: 3156 dni temu

liczba odwiedzin: 2678

autor:aragorn136(24263 pkt)

utworzony: 4105 dni temu

liczba odwiedzin: 7343

autor:bartoszkeprowski(3426 pkt)

utworzony: 3838 dni temu

liczba odwiedzin: 4950

autor:marmir83(937 pkt)

utworzony: 4286 dni temu

liczba odwiedzin: 4348

Nowości

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2012 dni temu

liczba odwiedzin: 5854

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3975 dni temu

liczba odwiedzin: 12070

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 3929 dni temu

liczba odwiedzin: 45352

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4350 dni temu

liczba odwiedzin: 22833

autor:pj(16041 pkt)

utworzony: 4290 dni temu

liczba odwiedzin: 85096

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3690 dni temu

liczba odwiedzin: 5940

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1927 dni temu

liczba odwiedzin: 3623

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3478 dni temu

liczba odwiedzin: 5273

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.150

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję