O nasArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga

Ciasto 3-BIT - Przepisy

Pyszne i bardzo proste ciasto bez pieczenia, polecane osobom, które chciałyby spróbować swoich sił w pieczeniu i przy tym zaskoczyć swoich gości niebagatelnym smakiem.

Informacje o artykule
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
PaM (548 pkt)Strona WWW Autora
Ilość odwiedzin:
26 802
Czas czytania:
46 135 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
PaM (548 pkt)
Dodano:
1883 dni temu

Data dodania:
2013-05-24 20:07:54

Nie każdy z nas ma zdolności do wypieków, dlatego ciasto to z pewnością będzie idealne na początek zabawy w cukiernika. Proste a zarazem smaczne ciasto, które z pewnością wszystkim będzie smakowało.

 


Składniki:


3 małe paczki herbatników lub 1 duża paczka
2 paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego KRÓWKA (tj. gotowa masa)
1 opakowanie kremu Karpatka
2 szkl. mleka
1 kostka Kasi
½ litra śmietany 30 % lub 36 % (szybciej się ubije)
2 fixy do śmietany

 

 


Wykonanie:

 


Gotujemy krem karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masę studzimy i następnie ucieramy z kostką Kasi na jednolitą masę. Na wysmarowaną blachę rozkładamy herbatniki. Na herbatniki rozkładamy przygotowaną masę karpatkową, a na nią układamy krakersy. Rozłożone krakersy smarujemy połową gotowej masy KRÓWKA. Następnie rozkładamy ponownie warstwę krakersów, które znów smarujemy pozostałą masą krówkową. Kolejną warstwą będzie ubita na sztywno śmietana, do której dokładamy 2 fixy w celu lepszego jej ubicia. Wszystko posypujemy czekoladą. Ciasto należy wykonać przynajmniej z 1 dzień przed jego podaniem, ponieważ zawarte w nim herbatniki i krakersy muszą odpowiednio skruszeć i przejść smakiem masy.
SMACZNEGO

 

Spód ciasta

Spód ciasta

 

 

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

 

 

 

Pierwsza warstwa krakersów

Pierwsza warstwa krakersów

 

 

Pierwsza warstwa masy krówkowej

Pierwsza warstwa masy krówkowej

 

Druga warstwa krakersów

Druga warstwa krakersów

 

 

Druga warstwa masy krówkowej

Druga warstwa masy krówkowej

 

Ubita śmietana

Ubita śmietana

 

Galeria zdjęć - Ciasto 3-BIT

Temat / Nick:

Treść komentarza:

3 (21)

eco
1870 dni temu

Najsmaczniejsze ciasto na swiecie. Moglbym jesc i jesc bez konca. Polecam wszystkim.
Dodaj opinię do tego komentarza

3 (29)

mix
1704 dni temu

Polecam wszystkim, ciasto dobre na weekend, swieta, a nawet bez okazji. Bez pieczenia i super smakuje. Każdy będzie zadowolony. Smacznego.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (18)

Paula
1563 dni temu

Teraz już wiem co zrobię na Święta Wielkanocne, dzięki za fajny i prosty przepis.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (20)

Mika
1393 dni temu

Mleko jest potrzebne do zrobienia kremu z karpatki
Dodaj opinię do tego komentarza

-1 (19)

ania
1394 dni temu

po co te 2 szkl mleka bo nie rozumiem
Dodaj opinię do tego komentarza

-1 (25)

bozka0@onet.pl
1399 dni temu

Ale po co blachę smarować, skoro się nie piecze.
Dodaj opinię do tego komentarza

Więcej artykułów od autora PaM

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 2110 dni temu

liczba odwiedzin: 91483

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1458 dni temu

liczba odwiedzin: 5446

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 68 dni temu

liczba odwiedzin: 201

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1912 dni temu

liczba odwiedzin: 3338

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1520 dni temu

liczba odwiedzin: 2681

Teraz czytane artykuły



autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1883 dni temu

liczba odwiedzin: 26802

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1807 dni temu

liczba odwiedzin: 309148

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 2057 dni temu

liczba odwiedzin: 2521

autor:admin(3290 pkt)

utworzony: 2003 dni temu

liczba odwiedzin: 6996

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 1473 dni temu

liczba odwiedzin: 4305

autor:lukasz_kulak(765 pkt)

utworzony: 1369 dni temu

liczba odwiedzin: 9307

autor:lukasz_kulak(765 pkt)

utworzony: 1394 dni temu

liczba odwiedzin: 11669

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 890 dni temu

liczba odwiedzin: 1805

autor:lukasz_kulak(765 pkt)

utworzony: 1434 dni temu

liczba odwiedzin: 12242

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 358 dni temu

liczba odwiedzin: 851

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 159 dni temu

liczba odwiedzin: 290

autor:Kamil0232(236 pkt)

utworzony: 363 dni temu

liczba odwiedzin: 526

autor:bartoszkeprowski(1660 pkt)

utworzony: 670 dni temu

liczba odwiedzin: 1212

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 1398 dni temu

liczba odwiedzin: 3694

autor:admin(3290 pkt)

utworzony: 355 dni temu

liczba odwiedzin: 540

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 2110 dni temu

liczba odwiedzin: 91483

autor:PaM(548 pkt)

utworzony: 1458 dni temu

liczba odwiedzin: 5446

autor:aragorn136(3206 pkt)

utworzony: 19 dni temu

liczba odwiedzin: 72

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1481 dni temu

liczba odwiedzin: 6442

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1902 dni temu

liczba odwiedzin: 14766

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1842 dni temu

liczba odwiedzin: 22843

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1242 dni temu

liczba odwiedzin: 2898

autor:pj(1753 pkt)

utworzony: 1527 dni temu

liczba odwiedzin: 6057

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2018 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.201

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję