O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto 3-BIT - Przepisy

Pyszne i bardzo proste ciasto bez pieczenia, polecane osobom, które chciałyby spróbować swoich sił w pieczeniu i przy tym zaskoczyć swoich gości niebagatelnym smakiem.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
PaM (1166 pkt)Strona WWW Autora
Ilość odwiedzin:
36 454
Czas czytania:
59 776 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
PaM (1166 pkt)
Dodano:
4199 dni temu

Data dodania:
2013-05-24 20:07:54

Nie każdy z nas ma zdolności do wypieków, dlatego ciasto to z pewnością będzie idealne na początek zabawy w cukiernika. Proste a zarazem smaczne ciasto, które z pewnością wszystkim będzie smakowało.

 


Składniki:


3 małe paczki herbatników lub 1 duża paczka
2 paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodkiego KRÓWKA (tj. gotowa masa)
1 opakowanie kremu Karpatka
2 szkl. mleka
1 kostka Kasi
½ litra śmietany 30 % lub 36 % (szybciej się ubije)
2 fixy do śmietany

 

 


Wykonanie:

 


Gotujemy krem karpatka zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masę studzimy i następnie ucieramy z kostką Kasi na jednolitą masę. Na wysmarowaną blachę rozkładamy herbatniki. Na herbatniki rozkładamy przygotowaną masę karpatkową, a na nią układamy krakersy. Rozłożone krakersy smarujemy połową gotowej masy KRÓWKA. Następnie rozkładamy ponownie warstwę krakersów, które znów smarujemy pozostałą masą krówkową. Kolejną warstwą będzie ubita na sztywno śmietana, do której dokładamy 2 fixy w celu lepszego jej ubicia. Wszystko posypujemy czekoladą. Ciasto należy wykonać przynajmniej z 1 dzień przed jego podaniem, ponieważ zawarte w nim herbatniki i krakersy muszą odpowiednio skruszeć i przejść smakiem masy.
SMACZNEGO

 

Spód ciasta

Spód ciasta

 

 

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

Nakładanie masy karpatkowej na herbatniki

 

 

 

Pierwsza warstwa krakersów

Pierwsza warstwa krakersów

 

 

Pierwsza warstwa masy krówkowej

Pierwsza warstwa masy krówkowej

 

Druga warstwa krakersów

Druga warstwa krakersów

 

 

Druga warstwa masy krówkowej

Druga warstwa masy krówkowej

 

Ubita śmietana

Ubita śmietana

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto 3-BIT

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

3 (29)

mix
4020 dni temu

Polecam wszystkim, ciasto dobre na weekend, swieta, a nawet bez okazji. Bez pieczenia i super smakuje. Każdy będzie zadowolony. Smacznego.
Dodaj opinię do tego komentarza

2 (22)

eco
4186 dni temu

Najsmaczniejsze ciasto na swiecie. Moglbym jesc i jesc bez konca. Polecam wszystkim.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (18)

Paula
3879 dni temu

Teraz już wiem co zrobię na Święta Wielkanocne, dzięki za fajny i prosty przepis.
Dodaj opinię do tego komentarza

0 (20)

Mika
3709 dni temu

Mleko jest potrzebne do zrobienia kremu z karpatki
Dodaj opinię do tego komentarza

-2 (20)

ania
3710 dni temu

po co te 2 szkl mleka bo nie rozumiem
Dodaj opinię do tego komentarza

-3 (27)

bozka0@onet.pl
3715 dni temu

Ale po co blachę smarować, skoro się nie piecze.
Dodaj opinię do tego komentarza

Więcej artykułów od autora PaM

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 841 dni temu

liczba odwiedzin: 1038

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4329 dni temu

liczba odwiedzin: 22860

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4304 dni temu

liczba odwiedzin: 14471

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4140 dni temu

liczba odwiedzin: 11844

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4346 dni temu

liczba odwiedzin: 14757

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4312 dni temu

liczba odwiedzin: 20437

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 2005 dni temu

liczba odwiedzin: 35664

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4202 dni temu

liczba odwiedzin: 20083

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4279 dni temu

liczba odwiedzin: 23161

Teraz czytane artykuły

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4199 dni temu

liczba odwiedzin: 36454

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 859 dni temu

liczba odwiedzin: 1175

autor:matusiak(75 pkt)

utworzony: 4273 dni temu

liczba odwiedzin: 9058

autor:aragorn136(23237 pkt)

utworzony: 721 dni temu

liczba odwiedzin: 818

autor:bartoszkeprowski(3368 pkt)

utworzony: 1801 dni temu

liczba odwiedzin: 2874

autor:aragorn136(23237 pkt)

utworzony: 1994 dni temu

liczba odwiedzin: 3179

autor:pottero(558 pkt)

utworzony: 3025 dni temu

liczba odwiedzin: 5401

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3507 dni temu

liczba odwiedzin: 4120

Nowości

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 3 dni temu

liczba odwiedzin: 61

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 5 dni temu

liczba odwiedzin: 76

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 7 dni temu

liczba odwiedzin: 77

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1880 dni temu

liczba odwiedzin: 5690

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3843 dni temu

liczba odwiedzin: 11882

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3797 dni temu

liczba odwiedzin: 45141

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4219 dni temu

liczba odwiedzin: 22582

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4159 dni temu

liczba odwiedzin: 82624

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3558 dni temu

liczba odwiedzin: 5819

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1795 dni temu

liczba odwiedzin: 3472

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3346 dni temu

liczba odwiedzin: 5100

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.184

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję