Przepis:
Składniki:
-
udka z kurczaka lub ćwiartki (ilość zależy od liczby porcji);
-
przyprawa do kurczaka;
-
1 por (biała część);
-
sos tatarski;
-
żółty ser.
Wykonanie:
1. Udka z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą i ostrożnie zdejmujemy skórkę, by nie uszkodzić mięsa.
Za pomocą ostrego nożyka ostrożnie oddzielamy mięso od kości.
2. Mięso przyprawiamy przyprawą do drobiu i układamy na blasze do pieczenia:
3. Por kroimy w pół plasterki i układamy na mięsie:
4. Kroimy na plastry żółty ser:
5. Każdą porcję mięsa przykrywamy serem i smarujemy sosem tatarskim:
6. Całość pieczemy w piekarniku około 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Udka w sosie tatarskim
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.186