O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Udka w sosie tatarskim - Przepisy

Tym razem prezentujemy coś pysznego na obiad. Potrawę, którą już po pierwszym kęsie nigdy nie zapomnicie. Ten smak i zapach są nie do opisania. Zaskoczcie gości i rodzinę. Przygotujcie danie, jakim są udka w sosie tatarskim!

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16568 pkt)
Ilość odwiedzin: 86 907
Czas czytania: 147 815 min.
Kategoria: Przepisy
Dodano: 4425 dni temu [2013-07-04]

Przepis:

 

Składniki:

  • udka z kurczaka lub ćwiartki (ilość zależy od liczby porcji);

  • przyprawa do kurczaka;

  • 1 por (biała część);

  • sos tatarski;

  • żółty ser.

Wykonanie:

 

   1. Udka z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą i ostrożnie zdejmujemy skórkę, by nie uszkodzić mięsa.

 

Za pomocą ostrego  nożyka ostrożnie oddzielamy mięso od kości.

 

   2. Mięso przyprawiamy przyprawą do drobiu i układamy na blasze do pieczenia:

 

 

   3. Por kroimy w pół plasterki i układamy na mięsie:

 

 

   4. Kroimy na plastry żółty ser:

 

 

   5. Każdą porcję mięsa przykrywamy serem i smarujemy sosem tatarskim:

 

 

   6. Całość pieczemy w piekarniku około 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.

 

Smacznego!

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Udka w sosie tatarskim

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

-58 (130)

...
3169 dni temu

:)

Dodaj opinię do tego komentarza

0 (100)

Agata
2704 dni temu

Świetny przepis pyszne
Dodaj opinię do tego komentarza

-123 (217)

iwona
4012 dni temu

Wszystko zrobiłam wg przepisu wyżej. Mięsko się piecze. Czekamy na konsumpcje. Potem napiszę o efektach ok. Pozdrawiam!
Dodaj opinię do tego komentarza

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.132

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję