
Przepis:
Składniki:
-
udka z kurczaka lub ćwiartki (ilość zależy od liczby porcji);
-
przyprawa do kurczaka;
-
1 por (biała część);
-
sos tatarski;
-
żółty ser.
Wykonanie:
1. Udka z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą i ostrożnie zdejmujemy skórkę, by nie uszkodzić mięsa.
Za pomocą ostrego nożyka ostrożnie oddzielamy mięso od kości.
2. Mięso przyprawiamy przyprawą do drobiu i układamy na blasze do pieczenia:
3. Por kroimy w pół plasterki i układamy na mięsie:
4. Kroimy na plastry żółty ser:
5. Każdą porcję mięsa przykrywamy serem i smarujemy sosem tatarskim:
6. Całość pieczemy w piekarniku około 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję