PRZEPIS:
Składniki:
- 5 jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka maki pszennej,
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej,
- 1 szklanka oliwy,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3-4 łyżeczki kakao.
Przygotowanie:
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników ciasta i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao. Jasną masę wlewamy na dno formy, a na wierzch masę kakaową. Pieczemy około 40 minut, stopniowo nagrzewając piekarnik do temperatury 180o C. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Składniki polewy gotujemy około 10 minut, do zgęstnienia. Dekorujemy babkę.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Babka świąteczna
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.111