PRZEPIS:
Składniki:
- podwójny filet kurczaka,
- 30 dag żółtego sera,
- cebula,
- 4 jajka,
- chleb (najlepiej krojony),
- olej,
- oraz przyprawy: pieprz, sól, vegeta, majeranek, przyprawa do kurczaka.
Przygotowanie:
- Ser ścieramy na tarce. Kromki chleba kroimy w paski, a fileta w małą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na małej ilości rozgrzanego oleju. Następnie dodajemy mięso i ser. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
- Jajka rozkłócamy, dodajemy vegetę, majeranek i przyprawę do kurczaka. Mieszamy. Namaczamy chleb. Z mięsa formujemy podłużne kotlety i obkładamy chlebem. Smażymy je chwilę na patelni, by chleb nasiąkł olejem. Na koniec pozostaje jedno: godzina pieczenia w piekarniku w temperaturze 150 stopni.
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Inne kotlety drobiowe
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.119