O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Inne kotlety drobiowe - Przepisy

Dla wszystkich, którzy chcieliby poeksperymentować w kuchni, kolejne apetyczne danie.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16586 pkt)
Ilość odwiedzin: 3 714
Czas czytania: 3 927 min.
Kategoria: Przepisy
Dodano: 4520 dni temu [2013-04-12]

PRZEPIS:

 

Składniki:

  • podwójny  filet kurczaka,
  • 30 dag żółtego sera,
  • cebula,
  • 4 jajka,
  • chleb (najlepiej krojony),
  • olej,
  • oraz przyprawy: pieprz, sól, vegeta, majeranek, przyprawa do kurczaka.

Przygotowanie:

 

  1. Ser ścieramy na tarce. Kromki chleba kroimy w paski, a fileta w małą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na małej ilości rozgrzanego oleju. Następnie dodajemy mięso i ser. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
  2. Jajka rozkłócamy, dodajemy vegetę, majeranek i przyprawę do kurczaka. Mieszamy. Namaczamy chleb. Z mięsa formujemy podłużne kotlety i obkładamy chlebem. Smażymy je chwilę na patelni, by chleb nasiąkł olejem. Na koniec pozostaje jedno: godzina pieczenia w piekarniku w temperaturze 150 stopni.

 

Smacznego!

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Inne kotlety drobiowe

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.112

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję