O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Sernik na zimno z galaretką i truskawkami - Przepisy

Czerwiec to miesiąc, gdy w świecie owoców rządy przejmują truskawki. Teraz pozostaje pytanie. Czy zjeść je same, czy może utrzeć z cukrem? Najlepszym pomysłem będzie jednak zrobienie deseru, którego truskawki będą ważnym składnikiem. Tym razem polecam sernik na zimno. Idealna propozycja dla wszystkich łasuchów, szczególnie podczas gorących dni.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
Zosia (766 pkt)
Ilość odwiedzin: 3 141
Czas czytania: 3 433 min.
Kategoria: Przepisy
Dodano: 3716 dni temu [2015-06-16]

Składniki:

  • Dwie śnieżki;

  • 400 ml mleka;

  • 1 serek homogenizowany waniliowy;

  • 2 galaretki cytrynowe;

  • 1 galaretka truskawkowa;

  • 60 dag truskawek;

  • Okrągłe biszkopciki.

 

Wykonanie:

 

Ubijamy śnieżkę z zimnym mlekiem. Teraz bierzemy dwie galaretki cytrynowe, które rozpuszczamy w jednej szklance wody. Mieszamy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Do śnieżki dodajemy serek waniliowy i tężejącą galaretkę. Całość miksujemy. Następnie w małej tortownicy układamy biszkopciki. Wylewamy masę, a na nią kładziemy truskawki. Wszystko zalewany galaretką truskawkową rozpuszczoną w około 1,5 szklance wody. Schładzamy w lodówce.

 

Tak przygotowany sernik można udekorować bitą śmietaną. 

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Sernik na zimno z galaretką i truskawkami

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.195

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję