
Składniki:
-
Dwie śnieżki;
-
400 ml mleka;
-
1 serek homogenizowany waniliowy;
-
2 galaretki cytrynowe;
-
1 galaretka truskawkowa;
-
60 dag truskawek;
-
Okrągłe biszkopciki.
Wykonanie:
Ubijamy śnieżkę z zimnym mlekiem. Teraz bierzemy dwie galaretki cytrynowe, które rozpuszczamy w jednej szklance wody. Mieszamy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Do śnieżki dodajemy serek waniliowy i tężejącą galaretkę. Całość miksujemy. Następnie w małej tortownicy układamy biszkopciki. Wylewamy masę, a na nią kładziemy truskawki. Wszystko zalewany galaretką truskawkową rozpuszczoną w około 1,5 szklance wody. Schładzamy w lodówce.
Tak przygotowany sernik można udekorować bitą śmietaną.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję