Składniki:
-
Dwie śnieżki;
-
400 ml mleka;
-
1 serek homogenizowany waniliowy;
-
2 galaretki cytrynowe;
-
1 galaretka truskawkowa;
-
60 dag truskawek;
-
Okrągłe biszkopciki.
Wykonanie:
Ubijamy śnieżkę z zimnym mlekiem. Teraz bierzemy dwie galaretki cytrynowe, które rozpuszczamy w jednej szklance wody. Mieszamy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Do śnieżki dodajemy serek waniliowy i tężejącą galaretkę. Całość miksujemy. Następnie w małej tortownicy układamy biszkopciki. Wylewamy masę, a na nią kładziemy truskawki. Wszystko zalewany galaretką truskawkową rozpuszczoną w około 1,5 szklance wody. Schładzamy w lodówce.
Tak przygotowany sernik można udekorować bitą śmietaną.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Sernik na zimno z galaretką i truskawkami
Więcej artykułów od autora Zosia
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.149