O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Zapiekanka ziemniaczana - Przepisy

Nie macie pomysłu na obiad? Proponujemy bardzo smaczną i szybką do zrobienia potrawę dla całej rodziny. Wszyscy domownicy będą najedzeni i zadowoleni.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16568 pkt)
Ilość odwiedzin: 3 590
Czas czytania: 3 834 min.
Kategoria: Przepisy
Dodano: 4360 dni temu [2013-09-11]

 

Przepis:

 

Składniki:

 

  • 1 kg ziemniaków;
  • 2 duże filety z kurczaka;
  • 2 cebule;
  • kubek śmietany 18%;
  • olej;
  • papryka mielona ostra;
  • 20-30 dag sera żółtego;
  • przyprawa do gyrosa;
  • pieprz.

 

Przygotowanie:

 

Ziemniaki gotujemy na półtwardo. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju. Dodajemy przyprawę do gyrosa i paprykę. Mięso kroimy drobno i wrzucamy do marynaty na 20 minut. Następnie podsmażamy na patelni nie dodając oleju (z cebulą). Ser ścieramy na grubych oczkach. Śmietanę mieszamy z pieprzem i czosnkiem i odstawiamy na 1 godzinę. Ugotowane ziemniaki kroimy na grube plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian ziemniaki, mięso, ser – tak by na wierzchu były ziemniaki. Pieczemy 20 – 30 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia polewamy sosikiem i posypujemy serem.

 

Palce lizać!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Zapiekanka ziemniaczana

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

-1 (7)

Mniam
4354 dni temu

Wygląda bardzo apetycznie. Pewnie i super smakuje... Mniam
Dodaj opinię do tego komentarza

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.144

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję