Przepis:
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku drobnoposiekanego lub posiekane liście świeżego szpinaku;
- 10 dag sera pleśniowego;
- 4 ząbki czosnku;
- 2 łyżki mąki pszennej;
- 10 dag masła;
- sól.
Przygotowanie:
Najpierw roztapiamy masło do którego dodajemy posiekany czosnek. Podsmażamy. Następnie dodajemy mąkę, gdy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypujemy szpinak i ser pleśniowy. Mieszamy tak długo, aż ser nam się rozpuści. Później farsz nakładamy na naleśniki i zajadamy się pysznymi naleśnikami J
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Naleśniki z nadzieniem szpinakowym
Więcej artykułów od autora matusiak
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.153