O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym - Przepisy

Pracując z szkole gastronomicznej, a właściwie kończąc tam pracę, na małe spotkanie pożegnalne koleżanka przygotowała naleśniki z nadzieniem szpinakowym. Zachwyciły moje podniebienie i pokochałem je od pierwszego kęsa.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
matusiak (75 pkt)
Ilość odwiedzin: 4 450
Czas czytania: 4 833 min.
Kategoria: Przepisy
Dodano: 4479 dni temu [2013-05-16]

Przepis:

 

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku drobnoposiekanego lub posiekane liście świeżego szpinaku;
  • 10 dag sera pleśniowego;
  • 4 ząbki czosnku;
  • 2 łyżki mąki pszennej;
  • 10 dag masła;
  • sól.

Przygotowanie:

Najpierw roztapiamy masło do którego dodajemy posiekany czosnek. Podsmażamy. Następnie dodajemy mąkę, gdy uzyskamy jednolitą konsystencję wsypujemy szpinak i ser pleśniowy. Mieszamy tak długo, aż ser nam się rozpuści. Później farsz nakładamy na naleśniki i zajadamy się pysznymi naleśnikami J

 

Smacznego!

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Naleśniki z nadzieniem szpinakowym

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.129

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję