O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ziemniaczane naleśniki - Przepisy

Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do zwykłych naleśników z dżemem. A może czas to zmienić i spróbować czegoś nowego? Np. naleśników ziemniaczanych, które są bardziej syte i smaczniejsze.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16442 pkt)
Ilość odwiedzin:
5 099
Czas czytania:
5 809 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16442 pkt)
Dodano:
4458 dni temu

Data dodania:
2013-04-22 09:36:16

Przepis:

 

Składniki:

 

Ciasto:

  • pół kg ugotowanych ziemniaków;
  • półtorej szklanki mleka;
  • 2 jajka;
  • 3/4 szklanki mąki.

Farsz:

  • duża cebula;
  • 30 dag pieczarek;
  • 2 łyżki masła;
  • oregano, sól, pieprz;
  • 6-8 parówek;
  • 15 dag sera żółtego;
  • olej.

Przygotowanie:

  1. Na początek robimy ciasto. W tym celu mielimy ziemniaki. Dodajemy resztę składników i szczyptę soli. Miksujemy. Na oleju smażymy cienkie naleśniki.
  2. Siekamy obraną cebulę i pieczarki. Cebulę należy zeszklić na maśle, następnie dodać pieczarki i dusić aż odparują.
  3. Na każdym naleśniku układamy pieczarki i parówkę. Posypujemy je oregano i startym serem. Zwijamy i zapiekamy w piekarniku.

Czas przygotowania: 45 minut

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ziemniaczane naleśniki

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 91 dni temu

liczba odwiedzin: 222

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 117 dni temu

liczba odwiedzin: 290

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 125 dni temu

liczba odwiedzin: 291

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 153 dni temu

liczba odwiedzin: 289

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 189 dni temu

liczba odwiedzin: 263

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 205 dni temu

liczba odwiedzin: 319

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4237 dni temu

liczba odwiedzin: 7701

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 260 dni temu

liczba odwiedzin: 882

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 272 dni temu

liczba odwiedzin: 382

Polecamy podobne artykuły

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 3217 dni temu

liczba odwiedzin: 2424

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4316 dni temu

liczba odwiedzin: 3559

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2813 dni temu

liczba odwiedzin: 2455

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4024 dni temu

liczba odwiedzin: 45504

autor:matusiak(75 pkt)

utworzony: 4434 dni temu

liczba odwiedzin: 4399

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4458 dni temu

liczba odwiedzin: 5099

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4471 dni temu

liczba odwiedzin: 20855

autor:admin(52125 pkt)

utworzony: 3378 dni temu

liczba odwiedzin: 4240

autor:donkichot(314 pkt)

utworzony: 2116 dni temu

liczba odwiedzin: 2934

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2107 dni temu

liczba odwiedzin: 5947

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4070 dni temu

liczba odwiedzin: 12174

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4024 dni temu

liczba odwiedzin: 45504

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4445 dni temu

liczba odwiedzin: 22961

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4426 dni temu

liczba odwiedzin: 36689

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4385 dni temu

liczba odwiedzin: 86432

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3785 dni temu

liczba odwiedzin: 6022

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2022 dni temu

liczba odwiedzin: 3720

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.110

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję