Przepis:
Składniki:
Ciasto:
- pół kg ugotowanych ziemniaków;
- półtorej szklanki mleka;
- 2 jajka;
- 3/4 szklanki mąki.
Farsz:
- duża cebula;
- 30 dag pieczarek;
- 2 łyżki masła;
- oregano, sól, pieprz;
- 6-8 parówek;
- 15 dag sera żółtego;
- olej.
Przygotowanie:
- Na początek robimy ciasto. W tym celu mielimy ziemniaki. Dodajemy resztę składników i szczyptę soli. Miksujemy. Na oleju smażymy cienkie naleśniki.
- Siekamy obraną cebulę i pieczarki. Cebulę należy zeszklić na maśle, następnie dodać pieczarki i dusić aż odparują.
- Na każdym naleśniku układamy pieczarki i parówkę. Posypujemy je oregano i startym serem. Zwijamy i zapiekamy w piekarniku.
Czas przygotowania: 45 minut
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Ziemniaczane naleśniki
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.105