
Składniki:
-
2/3 szklanki cukru;
-
2 szklanki mąki;
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
-
1 szklanka mleka;
-
jajko;
-
10 dag masła;
-
gorzka czekolada.
No to lepimy muffinki:
-
Zaczynamy od roztopienia masełka. Teraz je studzimy. Kolejno w jednej misce mieszamy suche składniki, czyli: mąkę, proszek, cukier. A w drugiej misce mokre: mleko, jajko i masło. Oczywiście, następnie te wymieszane suche składniki wsypujemy do mokrych i całość łączymy.
-
Nadchodzi moment na ważny element: czekoladę. Kroimy ją na małe kawałki. Dodajemy do ciasta i tym razem już delikatnie mieszamy.
-
Gotowe ciasto wlewamy do foremek na 2/3 wysokości i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (termoobieg 180 stopni).
Ta oto powstały babeczko-podobne ciacha. Nie pozostaje nic innego, jak je szybko i ze smakiem skonsumować.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję