Składniki:
-
2/3 szklanki cukru;
-
2 szklanki mąki;
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
-
1 szklanka mleka;
-
jajko;
-
10 dag masła;
-
gorzka czekolada.
No to lepimy muffinki:
-
Zaczynamy od roztopienia masełka. Teraz je studzimy. Kolejno w jednej misce mieszamy suche składniki, czyli: mąkę, proszek, cukier. A w drugiej misce mokre: mleko, jajko i masło. Oczywiście, następnie te wymieszane suche składniki wsypujemy do mokrych i całość łączymy.
-
Nadchodzi moment na ważny element: czekoladę. Kroimy ją na małe kawałki. Dodajemy do ciasta i tym razem już delikatnie mieszamy.
-
Gotowe ciasto wlewamy do foremek na 2/3 wysokości i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (termoobieg 180 stopni).
Ta oto powstały babeczko-podobne ciacha. Nie pozostaje nic innego, jak je szybko i ze smakiem skonsumować.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Muffinki – ciastka pychotki z czekoladą
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.142