O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Zupa grzybowa z makaronem - Przepisy

Polecamy zupę grzybową z makaronem. Szybka i posiadająca swój specyficzny zapach potrawa, dzięki odpowiednio dobranym i dodatkowym składnikom, zachwyci każdego miłośnika tych leśnych przysmaków.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16465 pkt)
Ilość odwiedzin:
3 194
Czas czytania:
3 272 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16465 pkt)
Dodano:
4303 dni temu

Data dodania:
2013-10-04 10:57:45

Przepis:

 

Składniki:

 

  • * 30 dag grzybów (mogą być suszone lub pieczarki);

  • * 2 kostki bulionu grzybowego i 1 warzywnego;

  • * Cebula;

  • * Łyżka masła;

  • * Szklanka makaronu (np. świderki);

  • * Liść laurowy;

  • * 3-4 ziarenka ziela angielskiego;

  • * Serek topiony pieczarkowy;

  • * Koperek;

  • * Sól;

  • * Pieprz.

 

Przygotowanie:

 

1. Na początek podsmażamy w garnku na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy kostki bulionowe, ziele, liść laurowy i wlewamy 2  litry wody. Dodajemy również umyte, drobno pokrojone grzyby. Gotujemy (pieczarki około 20 minut, inne około 50 minut).


2. Wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości. Serek roztapiamy w wywarze, wlewamy do zupy. Doprawiamy i posypujemy koperkiem.


Smacznego!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Zupa grzybowa z makaronem

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 101 dni temu

liczba odwiedzin: 240

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 127 dni temu

liczba odwiedzin: 296

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 135 dni temu

liczba odwiedzin: 298

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 162 dni temu

liczba odwiedzin: 298

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 199 dni temu

liczba odwiedzin: 271

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 215 dni temu

liczba odwiedzin: 333

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4247 dni temu

liczba odwiedzin: 7713

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 270 dni temu

liczba odwiedzin: 901

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 282 dni temu

liczba odwiedzin: 391

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4303 dni temu

liczba odwiedzin: 3194

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 103 dni temu

liczba odwiedzin: 329

autor:pytonznadwisly(693 pkt)

utworzony: 2016 dni temu

liczba odwiedzin: 1566

autor:bonopasiak(3879 pkt)

utworzony: 1606 dni temu

liczba odwiedzin: 2088

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 2078 dni temu

liczba odwiedzin: 5493

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 3671 dni temu

liczba odwiedzin: 10197

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 1200 dni temu

liczba odwiedzin: 3180

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2117 dni temu

liczba odwiedzin: 5956

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4080 dni temu

liczba odwiedzin: 12182

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4034 dni temu

liczba odwiedzin: 45527

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4455 dni temu

liczba odwiedzin: 22977

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4436 dni temu

liczba odwiedzin: 36699

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4395 dni temu

liczba odwiedzin: 86527

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3795 dni temu

liczba odwiedzin: 6031

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2032 dni temu

liczba odwiedzin: 3734

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.101

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję