
Przepis:
Składniki:
-
* 30 dag grzybów (mogą być suszone lub pieczarki);
-
* 2 kostki bulionu grzybowego i 1 warzywnego;
-
* Cebula;
-
* Łyżka masła;
-
* Szklanka makaronu (np. świderki);
-
* Liść laurowy;
-
* 3-4 ziarenka ziela angielskiego;
-
* Serek topiony pieczarkowy;
-
* Koperek;
-
* Sól;
-
* Pieprz.
Przygotowanie:
1. Na początek podsmażamy w garnku na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy kostki bulionowe, ziele, liść laurowy i wlewamy 2 litry wody. Dodajemy również umyte, drobno pokrojone grzyby. Gotujemy (pieczarki około 20 minut, inne około 50 minut).
2. Wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości. Serek roztapiamy w wywarze, wlewamy do zupy. Doprawiamy i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję