Przepis:
Składniki:
-
* 30 dag grzybów (mogą być suszone lub pieczarki);
-
* 2 kostki bulionu grzybowego i 1 warzywnego;
-
* Cebula;
-
* Łyżka masła;
-
* Szklanka makaronu (np. świderki);
-
* Liść laurowy;
-
* 3-4 ziarenka ziela angielskiego;
-
* Serek topiony pieczarkowy;
-
* Koperek;
-
* Sól;
-
* Pieprz.
Przygotowanie:
1. Na początek podsmażamy w garnku na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy kostki bulionowe, ziele, liść laurowy i wlewamy 2 litry wody. Dodajemy również umyte, drobno pokrojone grzyby. Gotujemy (pieczarki około 20 minut, inne około 50 minut).
2. Wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości. Serek roztapiamy w wywarze, wlewamy do zupy. Doprawiamy i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Zupa grzybowa z makaronem
Więcej artykułów od autora pj
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.201