Składniki:
-
20 dag makaronu (mogą być nitki, świderki itp.);
-
3 jajka;
-
15 dag żółtego sera;
-
3 laski kiełbasy (mogą być parówki);
-
olej;
-
sól i pieprz;
-
natka pietruszki.
Przygotowanie:
Najpierw mielimy makaron i wędlinę w maszynce. Do tego dodajemy roztrzepane jajka, starty żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej na patelni nakładamy łyżką porcję ciasta. Formujemy z niego małe placuszki i smażymy na złoty kolor.
Podajemy z dowolnym sosem lub ulubioną surówką.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Placuszki z makaronu
Więcej artykułów od autora pj
Polecamy podobne artykuły
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.100