O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Kurczak w cieście francuskim - Przepisy

To znakomita potrawa, w sam raz na stół wielkanocny. Co prawda potrzeba minimalnych zdolności stricte plastycznych, ale finał będzie więcej niż przepyszny!

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16487 pkt)
Ilość odwiedzin:
4 251
Czas czytania:
4 670 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16487 pkt)
Dodano:
4115 dni temu

Data dodania:
2014-04-13 14:36:58

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka;

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego;

  • po 4 plasterki sera żółtego i szynki;

  • sól;

  • pieprz;

  • przyprawa do kurczaka.

 

Przygotowanie:

 

Podzielić je można na trzy kroki.

  1. Pokroić filet na cztery części i każdą z nich przyprawić.

  2. Przyciąć ciasto, położyć na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut włożyć do lodówki. Następnie wyjąć i z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku, zrobić około 8 cm nacięcia, w odstępach co 1,5 - 2 cm (pośrodku 4 - 5 cm zostawić niepocięte).

  3. Na cieście ułożyć mięso, ser i szynkę. Zapleść paseczki ciasta (na zmianę prawy i lewy), zostawiając między nimi przerwę, żeby podczas pieczenie kurczak mógł odparować. Na 15 minut włożyć do lodówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 25 - 30 minut w temperaturze 200 stopni na złoto.

 

Uwaga: Szynkę można zastąpić pieczarkami.

 

Smacznego!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Kurczak w cieście francuskim

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 104 dni temu

liczba odwiedzin: 247

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 130 dni temu

liczba odwiedzin: 301

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 138 dni temu

liczba odwiedzin: 303

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 166 dni temu

liczba odwiedzin: 305

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 202 dni temu

liczba odwiedzin: 275

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 218 dni temu

liczba odwiedzin: 337

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 4250 dni temu

liczba odwiedzin: 7718

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 273 dni temu

liczba odwiedzin: 907

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 285 dni temu

liczba odwiedzin: 395

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 4115 dni temu

liczba odwiedzin: 4251

autor:bartoszkeprowski(3495 pkt)

utworzony: 3284 dni temu

liczba odwiedzin: 7373

autor:matusiak(75 pkt)

utworzony: 4534 dni temu

liczba odwiedzin: 4988

autor:admin(52387 pkt)

utworzony: 863 dni temu

liczba odwiedzin: 1525

autor:admin(52387 pkt)

utworzony: 1523 dni temu

liczba odwiedzin: 6780

Nowości

autor:sebastiankrupa(610 pkt)

utworzony: 60 dni temu

liczba odwiedzin: 23

autor:eliart(794 pkt)

utworzony: 29 dni temu

liczba odwiedzin: 179

autor:admin(52387 pkt)

utworzony: 9 dni temu

liczba odwiedzin: 106

autor:aragorn136(25042 pkt)

utworzony: 10 dni temu

liczba odwiedzin: 255

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2120 dni temu

liczba odwiedzin: 5965

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 4083 dni temu

liczba odwiedzin: 12189

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 4037 dni temu

liczba odwiedzin: 45532

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 4458 dni temu

liczba odwiedzin: 22984

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4439 dni temu

liczba odwiedzin: 36712

autor:pj(16487 pkt)

utworzony: 4398 dni temu

liczba odwiedzin: 86571

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3798 dni temu

liczba odwiedzin: 6037

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2035 dni temu

liczba odwiedzin: 3738

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.101

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję