O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Kurczak w cieście francuskim - Przepisy

To znakomita potrawa, w sam raz na stół wielkanocny. Co prawda potrzeba minimalnych zdolności stricte plastycznych, ale finał będzie więcej niż przepyszny!

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16465 pkt)
Ilość odwiedzin:
4 244
Czas czytania:
4 663 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16465 pkt)
Dodano:
4107 dni temu

Data dodania:
2014-04-13 14:36:58

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka;

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego;

  • po 4 plasterki sera żółtego i szynki;

  • sól;

  • pieprz;

  • przyprawa do kurczaka.

 

Przygotowanie:

 

Podzielić je można na trzy kroki.

  1. Pokroić filet na cztery części i każdą z nich przyprawić.

  2. Przyciąć ciasto, położyć na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut włożyć do lodówki. Następnie wyjąć i z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku, zrobić około 8 cm nacięcia, w odstępach co 1,5 - 2 cm (pośrodku 4 - 5 cm zostawić niepocięte).

  3. Na cieście ułożyć mięso, ser i szynkę. Zapleść paseczki ciasta (na zmianę prawy i lewy), zostawiając między nimi przerwę, żeby podczas pieczenie kurczak mógł odparować. Na 15 minut włożyć do lodówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 25 - 30 minut w temperaturze 200 stopni na złoto.

 

Uwaga: Szynkę można zastąpić pieczarkami.

 

Smacznego!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Kurczak w cieście francuskim

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 96 dni temu

liczba odwiedzin: 232

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 122 dni temu

liczba odwiedzin: 293

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 130 dni temu

liczba odwiedzin: 293

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 158 dni temu

liczba odwiedzin: 291

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 194 dni temu

liczba odwiedzin: 269

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 210 dni temu

liczba odwiedzin: 328

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4242 dni temu

liczba odwiedzin: 7711

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 265 dni temu

liczba odwiedzin: 889

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 277 dni temu

liczba odwiedzin: 388

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4107 dni temu

liczba odwiedzin: 4244

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 2243 dni temu

liczba odwiedzin: 3985

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 4534 dni temu

liczba odwiedzin: 5601

autor:lukasz_kulak(2047 pkt)

utworzony: 3643 dni temu

liczba odwiedzin: 6598

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4124 dni temu

liczba odwiedzin: 11715

autor:mistrzu_83(9 pkt)

utworzony: 4498 dni temu

liczba odwiedzin: 25687

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 2682 dni temu

liczba odwiedzin: 5418

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2112 dni temu

liczba odwiedzin: 5956

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4075 dni temu

liczba odwiedzin: 12179

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4029 dni temu

liczba odwiedzin: 45520

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4450 dni temu

liczba odwiedzin: 22973

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4431 dni temu

liczba odwiedzin: 36695

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4390 dni temu

liczba odwiedzin: 86471

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3790 dni temu

liczba odwiedzin: 6028

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2027 dni temu

liczba odwiedzin: 3729

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.155

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję