O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Kurczak w cieście francuskim - Przepisy

To znakomita potrawa, w sam raz na stół wielkanocny. Co prawda potrzeba minimalnych zdolności stricte plastycznych, ale finał będzie więcej niż przepyszny!

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16442 pkt)
Ilość odwiedzin:
4 239
Czas czytania:
4 658 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16442 pkt)
Dodano:
4098 dni temu

Data dodania:
2014-04-13 14:36:58

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka;

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego;

  • po 4 plasterki sera żółtego i szynki;

  • sól;

  • pieprz;

  • przyprawa do kurczaka.

 

Przygotowanie:

 

Podzielić je można na trzy kroki.

  1. Pokroić filet na cztery części i każdą z nich przyprawić.

  2. Przyciąć ciasto, położyć na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut włożyć do lodówki. Następnie wyjąć i z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku, zrobić około 8 cm nacięcia, w odstępach co 1,5 - 2 cm (pośrodku 4 - 5 cm zostawić niepocięte).

  3. Na cieście ułożyć mięso, ser i szynkę. Zapleść paseczki ciasta (na zmianę prawy i lewy), zostawiając między nimi przerwę, żeby podczas pieczenie kurczak mógł odparować. Na 15 minut włożyć do lodówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 25 - 30 minut w temperaturze 200 stopni na złoto.

 

Uwaga: Szynkę można zastąpić pieczarkami.

 

Smacznego!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Kurczak w cieście francuskim

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 87 dni temu

liczba odwiedzin: 216

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 112 dni temu

liczba odwiedzin: 284

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 120 dni temu

liczba odwiedzin: 278

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 148 dni temu

liczba odwiedzin: 285

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 185 dni temu

liczba odwiedzin: 260

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 201 dni temu

liczba odwiedzin: 314

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4233 dni temu

liczba odwiedzin: 7697

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 256 dni temu

liczba odwiedzin: 869

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 268 dni temu

liczba odwiedzin: 378

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4098 dni temu

liczba odwiedzin: 4239

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4503 dni temu

liczba odwiedzin: 16681

autor:admin(52125 pkt)

utworzony: 1125 dni temu

liczba odwiedzin: 1302

autor:admin(52125 pkt)

utworzony: 1475 dni temu

liczba odwiedzin: 3142

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 530 dni temu

liczba odwiedzin: 635

autor:admin(52125 pkt)

utworzony: 679 dni temu

liczba odwiedzin: 916

autor:Filmaniak01(1931 pkt)

utworzony: 2541 dni temu

liczba odwiedzin: 6129

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2103 dni temu

liczba odwiedzin: 5940

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4066 dni temu

liczba odwiedzin: 12168

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4019 dni temu

liczba odwiedzin: 45498

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4441 dni temu

liczba odwiedzin: 22953

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4421 dni temu

liczba odwiedzin: 36684

autor:pj(16442 pkt)

utworzony: 4381 dni temu

liczba odwiedzin: 86389

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3781 dni temu

liczba odwiedzin: 6018

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2017 dni temu

liczba odwiedzin: 3715

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.111

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję