Składniki:
-
2 pojedyncze filety z kurczaka;
-
opakowanie gotowego ciasta francuskiego;
-
po 4 plasterki sera żółtego i szynki;
-
sól;
-
pieprz;
-
przyprawa do kurczaka.
Przygotowanie:
Podzielić je można na trzy kroki.
-
Pokroić filet na cztery części i każdą z nich przyprawić.
-
Przyciąć ciasto, położyć na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut włożyć do lodówki. Następnie wyjąć i z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku, zrobić około 8 cm nacięcia, w odstępach co 1,5 - 2 cm (pośrodku 4 - 5 cm zostawić niepocięte).
-
Na cieście ułożyć mięso, ser i szynkę. Zapleść paseczki ciasta (na zmianę prawy i lewy), zostawiając między nimi przerwę, żeby podczas pieczenie kurczak mógł odparować. Na 15 minut włożyć do lodówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 25 - 30 minut w temperaturze 200 stopni na złoto.
Uwaga: Szynkę można zastąpić pieczarkami.
Smacznego!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Kurczak w cieście francuskim
Więcej artykułów od autora pj
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.109