O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Jagodzianki z serem - Przepisy

Nie mieliśmy jeszcze okazji spróbować wspomnianych na naszej stronie rogali świętomarcińskich. W zamian przedstawiamy wam inne pyszne słodkości: jagodzianki z serem.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (15434 pkt)
Ilość odwiedzin:
3 643
Czas czytania:
3 842 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (15434 pkt)
Dodano:
4042 dni temu

Data dodania:
2013-11-10 11:55:08

Składniki:


CIASTO

  • cukier waniliowy;

  • 1 szklanka cukru;

  • 2 jajka;

  • 12,5 dag margaryny + do formy;

  • 1 kg mąki;

  • 1/2 litra mleka;

  • 5 dag drożdży;

MASA SEROWA

  • 2 jajka;

  • 1/2 kg twarogu;

  • budyń waniliowy;

  • 1/2 szklanki cukru;

RESZTA

  • 1,5 szkl. jagód;

  • jajko;

  • cukier puder.


Przygotowanie:

1. Zaczynamy od przygotowania ciasta. Na wstępie roztapiamy i studzimy margarynę. Później podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim drożdże. Mieszamy mąkę z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka, przestudzony tłuszcz i mleko z drożdżami. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

2. Teraz masa serowa. Na początku ucieramy twaróg z cukrem i żółtkami, dodajemy proszek budyniowy i mieszamy. Ubijamy białka i delikatnie mieszamy z masą.

3. Stolnicę posypujemy mąką i wykładamy ciasto. Dzielimy na pół i rozciągamy na placki 1,5 cm grubości. Smarujemy serem, posypujemy jagodami i ciasno zwijamy. Kroimy na 4-cm plastry, układamy na natłuszczonej blasze i smarujemy rozkłóconym jajkiem.


Pieczemy około 30 minut w 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

 

Palce lizać!

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Jagodzianki z serem

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 4023 dni temu

liczba odwiedzin: 7384

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 46 dni temu

liczba odwiedzin: 294

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 58 dni temu

liczba odwiedzin: 214

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 64 dni temu

liczba odwiedzin: 221

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 75 dni temu

liczba odwiedzin: 289

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 79 dni temu

liczba odwiedzin: 226

Teraz czytane artykuły

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 4042 dni temu

liczba odwiedzin: 3643

autor:admin(47749 pkt)

utworzony: 2060 dni temu

liczba odwiedzin: 2328

autor:sebastiandziuda(1274 pkt)

utworzony: 1499 dni temu

liczba odwiedzin: 1964

autor:admin(47749 pkt)

utworzony: 4 dni temu

liczba odwiedzin: 84

autor:aragorn136(23303 pkt)

utworzony: 3341 dni temu

liczba odwiedzin: 11301

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 3204 dni temu

liczba odwiedzin: 4317

Nowości

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(748 pkt)

utworzony: 1893 dni temu

liczba odwiedzin: 5713

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 3856 dni temu

liczba odwiedzin: 11898

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 3809 dni temu

liczba odwiedzin: 45167

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 4231 dni temu

liczba odwiedzin: 22598

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4211 dni temu

liczba odwiedzin: 36467

autor:pj(15434 pkt)

utworzony: 4171 dni temu

liczba odwiedzin: 82823

autor:Zosia(748 pkt)

utworzony: 3571 dni temu

liczba odwiedzin: 5829

autor:Zosia(748 pkt)

utworzony: 1807 dni temu

liczba odwiedzin: 3488

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.106

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję