O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Potrawka z cukinii - Przepisy

Tym razem polecamy smaczne i lekkie danie na każdy dzień. Dla małego i dużego, dla młodszego i starszego. Na obiad czy na kolację.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (16465 pkt)
Ilość odwiedzin:
3 428
Czas czytania:
3 547 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (16465 pkt)
Dodano:
4282 dni temu

Data dodania:
2013-10-18 14:11:53

Przepis:

 

Składniki:

  • 2 cebule;

  • 1 ząbek czosnku;

  • 1 duża cukinia;

  • 4-5 pomidorów;

  • 4-5 parówek;

  • Olej;

  • Sól, pieprz;

  • Kilka listków bazylii.

Przygotowanie:

 

1. Należy pokroić cebulę w piórka, a ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
2. Umyć cukinię, osuszyć i przekroić i łyżeczką wydrążyć nasiona. Miąższ pokroić w niewielką kostkę. Pomidory polać wrzątkiem i obrać ze skórki i też pokroić w kostkę. Z parówek zdjąć osłonki i pokroić w półplasterki.
3. Następnie na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek. Szklić, dodać cukinię. Smażyć na małym ogniu, często mieszając.

4. Kiedy warzywa puszczą sok, dodać pomidory. Dusić 10 do 15 minut, ciągle mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanymi listkami bazylii (lub szczyptą suszonej). Dodać parówki, mieszać i dusić kilka minut.

 

UWAGA:

 

Można (jeśli ktoś chce) jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawki poprzez dodanie pokrojonej w kostkę czerwonej papryki. A zamiast parówek, kiełbaski lub wędzony boczek.


 

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Potrawka z cukinii

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 94 dni temu

liczba odwiedzin: 229

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 120 dni temu

liczba odwiedzin: 290

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 128 dni temu

liczba odwiedzin: 292

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 156 dni temu

liczba odwiedzin: 291

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 192 dni temu

liczba odwiedzin: 264

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 208 dni temu

liczba odwiedzin: 325

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4240 dni temu

liczba odwiedzin: 7707

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 263 dni temu

liczba odwiedzin: 886

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 275 dni temu

liczba odwiedzin: 386

Teraz czytane artykuły

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4282 dni temu

liczba odwiedzin: 3428

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 2577 dni temu

liczba odwiedzin: 2468

autor:bartoszkeprowski(3488 pkt)

utworzony: 3822 dni temu

liczba odwiedzin: 4554

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 3534 dni temu

liczba odwiedzin: 6386

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4509 dni temu

liczba odwiedzin: 3946

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2110 dni temu

liczba odwiedzin: 5952

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4073 dni temu

liczba odwiedzin: 12177

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4027 dni temu

liczba odwiedzin: 45515

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4448 dni temu

liczba odwiedzin: 22969

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4429 dni temu

liczba odwiedzin: 36691

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4388 dni temu

liczba odwiedzin: 86457

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3788 dni temu

liczba odwiedzin: 6025

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2025 dni temu

liczba odwiedzin: 3726

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.096

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję