O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto ze śliwkami - Przepisy

Sierpień to również sezon śliwek węgierek. Warto wówczas przeistoczyć się w cukiernika, by zrobić pyszne, kruche ciasto z tymi owocami. To nic trudnego.

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
pj (15391 pkt)
Ilość odwiedzin:
3 309
Czas czytania:
3 473 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
pj (15391 pkt)
Dodano:
3752 dni temu

Data dodania:
2014-08-14 18:23:48

Składniki:

  • 3 szklanki mąki;

  • 5 łyżek cukru;

  • 5 żółtek;

  • cukier waniliowy;

  • 2 łyżeczki proszku;

  • 1 kostka margaryny Kasi;

  • 2-3 łyżki śmietany;

  • śliwki (około 70 dag).

 

Wykonanie:

 

Najpierw zagniatamy ciasto (jak na kruche). 1/5 ciasta zamrażamy, resztę schładzamy. Wykładamy blachę ciastem i następnie układamy owoce. Ubijamy pianę z białek, dodajemy szklankę cukru, 2 małe budynie i mieszamy. Teraz wlewamy na ciasto i owoce. Ścieramy pozostałe ciasto.

 

Całość pieczemy 50-60 minut w temperaturze około 200 stopni. Jest możliwość oddzielnego podpieczenia ciasta ze śliwkami około 30-35 minut w temp. 180 stopni, a później dodania piany i pieczenia 30-40 minut w temp. 120 stopni.

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto ze śliwkami

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora pj

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 33 dni temu

liczba odwiedzin: 242

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 45 dni temu

liczba odwiedzin: 199

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 52 dni temu

liczba odwiedzin: 205

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 63 dni temu

liczba odwiedzin: 271

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 66 dni temu

liczba odwiedzin: 216

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 168 dni temu

liczba odwiedzin: 612

Teraz czytane artykuły

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3752 dni temu

liczba odwiedzin: 3309

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 328 dni temu

liczba odwiedzin: 444

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 2431 dni temu

liczba odwiedzin: 3438

autor:aragorn136(23237 pkt)

utworzony: 2550 dni temu

liczba odwiedzin: 3422

autor:aragorn136(23237 pkt)

utworzony: 2473 dni temu

liczba odwiedzin: 3516

autor:sebastiandziuda(1274 pkt)

utworzony: 1423 dni temu

liczba odwiedzin: 3038

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 2844 dni temu

liczba odwiedzin: 3671

Nowości

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 3 dni temu

liczba odwiedzin: 61

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 5 dni temu

liczba odwiedzin: 76

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 7 dni temu

liczba odwiedzin: 77

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1880 dni temu

liczba odwiedzin: 5691

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3843 dni temu

liczba odwiedzin: 11883

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3797 dni temu

liczba odwiedzin: 45141

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4219 dni temu

liczba odwiedzin: 22582

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4199 dni temu

liczba odwiedzin: 36454

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4159 dni temu

liczba odwiedzin: 82627

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3558 dni temu

liczba odwiedzin: 5819

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1795 dni temu

liczba odwiedzin: 3472

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.101

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję