Składniki:
Na początek zbieramy składniki na ciasto:
-
2 szklanki mąki;
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
-
pól kostki miękkiej margaryny;
-
pół szklanki cukru;
-
2 jaja;
-
żółtko.
A teraz masa budyniowa. Aby ją przygotować, trzeba mieć:
-
litr mleka;
-
3 budynie czekoladowe.
Na koniec jeszcze masa serowa. Potrzebujemy:
-
pół kostki miękkiej margaryny;
-
cztery serki waniliowe;
-
pół szklanki cukru;
-
3 jaja;
-
białko;
-
budyń śmietankowy.
I do polania ciasta:
-
polewę czekoladową;
-
wiórki kokosowe.
Wykonanie:
Najpierw z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy je na blaszkę. Następnie musimy ugotować budynie czekoladowe – gorące przekładamy na surowe ciasto i równo rozsmarowujemy. Odstawiamy do wystudzenia. W kolejnym etapie ucieramy margarynę z cukrem i, ciągle ucierając, dokładamy na przemian serek waniliowy oraz żółtka. Później wsypujemy budyń śmietankowy i mieszamy. Na koniec lekko mieszając, łączymy z pianą z czterech białek i równo rozkładamy na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 1800C. Po upieczeniu polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję
Galeria zdjęć - Ciasto z czekoladowym budyniem
Więcej artykułów od autora Zosia
Teraz czytane artykuły
Nowości
Artykuły z tej samej kategorii
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.124