O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto z czekoladowym budyniem - Przepisy

Nie będzie kłamstwem stwierdzenie, że „to jedno z najlepszych ciast”, jakie w ciągu ostatnich miesięcy, a nawet lat jadłem. Jego wykonanie nie należy do bardzo trudnych, a efekt jest ucztą dla kubków smakowych. Rozpływa się w ustach, idealne dla całej rodziny. Coś dla miłośników czekolady i budyniu. Kiedy ukroi się i spróbuje jeden kawałek, nie ma możliwości, by na tym poprzestać. Jest tak pyszne, że chce się jeszcze więcej i więcej…

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
Zosia (763 pkt)
Ilość odwiedzin:
4 241
Czas czytania:
4 995 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
Zosia (763 pkt)
Dodano:
3520 dni temu

Data dodania:
2015-11-23 13:52:28

Składniki:

Na początek zbieramy składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki;

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;

  • pól kostki miękkiej margaryny;

  • pół szklanki cukru;

  • 2 jaja;

  • żółtko.

 

A teraz masa budyniowa. Aby ją przygotować, trzeba mieć:

  • litr mleka;

  • 3 budynie czekoladowe.

 

Na koniec jeszcze masa serowa. Potrzebujemy:

  • pół kostki miękkiej margaryny;

  • cztery serki waniliowe;

  • pół szklanki cukru;

  • 3 jaja;

  • białko;

  • budyń śmietankowy.

 

I do polania ciasta:

  • polewę czekoladową;

  • wiórki kokosowe.

Wykonanie:

Najpierw z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy je na blaszkę. Następnie musimy ugotować budynie czekoladowe – gorące przekładamy na surowe ciasto i równo rozsmarowujemy. Odstawiamy do wystudzenia. W kolejnym etapie ucieramy margarynę z cukrem i, ciągle ucierając, dokładamy na przemian serek waniliowy oraz żółtka. Później wsypujemy budyń śmietankowy i mieszamy. Na koniec lekko mieszając, łączymy z pianą z czterech białek i równo rozkładamy na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 1800C. Po upieczeniu polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.

 

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto z czekoladowym budyniem

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora Zosia

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 701 dni temu

liczba odwiedzin: 1009

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1301 dni temu

liczba odwiedzin: 2194

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 980 dni temu

liczba odwiedzin: 761

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1345 dni temu

liczba odwiedzin: 1406

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1525 dni temu

liczba odwiedzin: 1809

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2281 dni temu

liczba odwiedzin: 3301

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1672 dni temu

liczba odwiedzin: 1543

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 1910 dni temu

liczba odwiedzin: 3107

Teraz czytane artykuły

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3520 dni temu

liczba odwiedzin: 4241

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 3168 dni temu

liczba odwiedzin: 6265

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 1770 dni temu

liczba odwiedzin: 1589

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4413 dni temu

liczba odwiedzin: 20140

autor:bartoszkeprowski(3488 pkt)

utworzony: 2639 dni temu

liczba odwiedzin: 4064

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 739 dni temu

liczba odwiedzin: 1297

autor:aragorn136(24997 pkt)

utworzony: 1549 dni temu

liczba odwiedzin: 2534

autor:admin(52257 pkt)

utworzony: 2013 dni temu

liczba odwiedzin: 4926

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2114 dni temu

liczba odwiedzin: 5956

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4077 dni temu

liczba odwiedzin: 12181

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4031 dni temu

liczba odwiedzin: 45523

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4452 dni temu

liczba odwiedzin: 22975

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4433 dni temu

liczba odwiedzin: 36696

autor:pj(16465 pkt)

utworzony: 4392 dni temu

liczba odwiedzin: 86500

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 3792 dni temu

liczba odwiedzin: 6030

autor:Zosia(763 pkt)

utworzony: 2029 dni temu

liczba odwiedzin: 3731

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2025 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.089

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję