O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga
 -

Ciasto z czekoladowym budyniem - Przepisy

Nie będzie kłamstwem stwierdzenie, że „to jedno z najlepszych ciast”, jakie w ciągu ostatnich miesięcy, a nawet lat jadłem. Jego wykonanie nie należy do bardzo trudnych, a efekt jest ucztą dla kubków smakowych. Rozpływa się w ustach, idealne dla całej rodziny. Coś dla miłośników czekolady i budyniu. Kiedy ukroi się i spróbuje jeden kawałek, nie ma możliwości, by na tym poprzestać. Jest tak pyszne, że chce się jeszcze więcej i więcej…

Wstęp
Treść artykułu
Galeria zdjęć
Opinie
Polecane artykuły
Zosia (747 pkt)
Ilość odwiedzin:
4 065
Czas czytania:
4 809 min.
Kategoria:
Przepisy
Autor:
Zosia (747 pkt)
Dodano:
3286 dni temu

Data dodania:
2015-11-23 13:52:28

Składniki:

Na początek zbieramy składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki;

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;

  • pól kostki miękkiej margaryny;

  • pół szklanki cukru;

  • 2 jaja;

  • żółtko.

 

A teraz masa budyniowa. Aby ją przygotować, trzeba mieć:

  • litr mleka;

  • 3 budynie czekoladowe.

 

Na koniec jeszcze masa serowa. Potrzebujemy:

  • pół kostki miękkiej margaryny;

  • cztery serki waniliowe;

  • pół szklanki cukru;

  • 3 jaja;

  • białko;

  • budyń śmietankowy.

 

I do polania ciasta:

  • polewę czekoladową;

  • wiórki kokosowe.

Wykonanie:

Najpierw z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy je na blaszkę. Następnie musimy ugotować budynie czekoladowe – gorące przekładamy na surowe ciasto i równo rozsmarowujemy. Odstawiamy do wystudzenia. W kolejnym etapie ucieramy margarynę z cukrem i, ciągle ucierając, dokładamy na przemian serek waniliowy oraz żółtka. Później wsypujemy budyń śmietankowy i mieszamy. Na koniec lekko mieszając, łączymy z pianą z czterech białek i równo rozkładamy na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 1800C. Po upieczeniu polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.

 

 

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą Altao.pl. Kup licencję

Galeria zdjęć - Ciasto z czekoladowym budyniem

Temat / Nick / URL:

Treść komentarza:

Więcej artykułów od autora Zosia

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 467 dni temu

liczba odwiedzin: 715

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1067 dni temu

liczba odwiedzin: 1731

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 746 dni temu

liczba odwiedzin: 614

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1111 dni temu

liczba odwiedzin: 1249

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1292 dni temu

liczba odwiedzin: 1598

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 2048 dni temu

liczba odwiedzin: 3117

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1438 dni temu

liczba odwiedzin: 1385

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1676 dni temu

liczba odwiedzin: 2893

Teraz czytane artykuły

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3286 dni temu

liczba odwiedzin: 4065

autor:Daniel Drozdek(1349 pkt)

utworzony: 2380 dni temu

liczba odwiedzin: 2677

autor:lukasz_kulak(2047 pkt)

utworzony: 3744 dni temu

liczba odwiedzin: 16902

autor:Ahyrion(582 pkt)

utworzony: 1555 dni temu

liczba odwiedzin: 5611

autor:Daniel Drozdek(1349 pkt)

utworzony: 2191 dni temu

liczba odwiedzin: 2693

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3296 dni temu

liczba odwiedzin: 4106

Nowości

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 3 dni temu

liczba odwiedzin: 61

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 5 dni temu

liczba odwiedzin: 76

autor:admin(47565 pkt)

utworzony: 7 dni temu

liczba odwiedzin: 77

Artykuły z tej samej kategorii

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1880 dni temu

liczba odwiedzin: 5690

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3843 dni temu

liczba odwiedzin: 11882

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 3797 dni temu

liczba odwiedzin: 45140

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4219 dni temu

liczba odwiedzin: 22581

autor:PaM(1166 pkt)

utworzony: 4199 dni temu

liczba odwiedzin: 36453

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 4159 dni temu

liczba odwiedzin: 82624

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 3558 dni temu

liczba odwiedzin: 5819

autor:Zosia(747 pkt)

utworzony: 1795 dni temu

liczba odwiedzin: 3472

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.124

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję