O nasChronologiaArtykułyWspółautorzyPocztaZałóż bloga

Znaleziono artykuły z frazą paliw

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 198 dni temu

liczba odwiedzin: 1436

autor:pj(15391 pkt)

utworzony: 306 dni temu

liczba odwiedzin: 408

6 (8)

Słaby węgiel
2797 dni temu

Dobre pytanie, sam tak doświadczyłem i okazuje się, że kaloryczność albo jakość węgla jest odpowiedzią. Słaby węgiel wypala się przy np. 20% powietrza i daje przy tym żużel, no i tak mała ilość powietrza daje osad na drzwiczkach. Jak dasz więcej powietrza to żużela jest jeszcze więcej jak było, ale nie ma potrzebnej wyższej temperatury wypalania i też może być osad. Więcej powietrza w słabym węglu po prostu zmniejsza jego palenisko, bo cały czas pojawiają się spieki i to już od 20-30% powietrza, gdzie prawidłowy węgiel spala się w 70-80% powietrza.
Dodaj opinię do tego komentarza

Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.

© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.144

Akceptuję pliki cookies
W ramach naszego portalu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących cookies. Jednocześnie informujemy, iż warunkiem koniecznym do prawidłowej pracy portalu Altao.pl jest włączenie obsługi plików cookies.

Rozumiem i akceptuję