spiekanie
3599 dni temu
eco
3994 dni temu
masakra
3222 dni temu
mam 8 lat piec SAS na ecogroszek przerobił ok.30 ton. nigdy nic się nie zepsuło. Temperaturę utrzymuję na poziomie 45 stopni żadne 55 ! stosunek podawania do przerwy wynosi 30 sek. do 90 sek i jest idealnie pod warunkiem ,że groszek ma 26000 K/.Piec czyszczę raz na 2 miesiące komplet z odstojnikiem z tyłu pieca. Zasobnik pomalowałem w środku farbą kałczukową zero rdzy . przed miesiącem sprawdzałem ślimak wygląda jak nowy mogę udostępnić zdjęcia. masz pytania napisz marek.cioroch@wp.pl
Dodaj opinię do tego komentarza
eco
2894 dni temu
Dlatego co piec to inne ustawienia. Każdy musi sobie dopasować. Ja uważam że nie ma co za wiele kombinować jeżeli chodzi o ustawienia domyślne. Pare % można aby go dostroić ale nigdy nie eksperymentujmy z za małym wrzutem np. 1s czy 2sek pracy ślimaka bo doprowadzimy to spadku mocy lub wypalimy paliwo do zera, co jest również ryzykowne.
Dodaj opinię do tego komentarza
Pliki cookie pomagają nam technicznie prowadzić portal Altao.pl. Korzystając z portalu, zgadzasz się na użycie plików cookie. Pliki cookie są wykorzystywane tylko do działań techniczno-administracyjnych i nie przekazują danych osobowych oraz informacji z tej strony osobom trzecim. Wszystkie artykuły wraz ze zdjęciami i materiałami dostępnymi na portalu są własnością użytkowników. Administrator i właściciel portalu nie ponosi odpowiedzialności za tresci prezentowane przez autorów artykułów. Dodając artykuł, zgadzasz się z regulaminem portalu oraz ponosisz odpowiedzialność za wszystkie materiały umieszczone przez Ciebie na stronie altao.pl. Szczegóły dostępne w regulaminie portalu.
© 2024 altao.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
0.044